Jos toate restricțiile şi regimul alimentar. Măcar pentru o zi.  Ne alintăm cu ceva “interzis”, cu niște brioșe umplute cu cremă de ciocolată. O doza de dispoziție buna este garantată. Pentru 20 porți.

Ingrediente:

  • 800 grame făină cernută
  • Un pachețel de drogdii uscate
  • 400 grame zahăr
  • 150 grame unt moale
  • 4 ouă
  • 100 ml lapte călduț
  • 100 grame ciocolată neagră
  • 200 ml frișcă 35 %
  • Coaja rasă de portocală
  • Nucușoară praf
  • Fire de sofran la dorință

Mod de preparare

Pentru început se prepară crema de ciocolată. Pentru asta aducem până la fierbere frișca, pe care o turnăm într-un vas pus pe baia de aburi. Scoatem de pe foc vasul cu frișcă și adăugăm în ea ciocolata neagră mărunțită . Amestecăm cu un tel până obținem crema omogenă. Punem crema în frigider până se întărește.

Preparăm aluatul

Într-un vas încăpăpător unde veți plămădi aluatul,se dizolva drojdiile în laptele călduț și se lasă în loc cald pentru 20 minute până compoziția crește în volum, adica se petrece fermenatarea.
Se adaugă ouăle bătute bine cu zahăr, coaja rasă de la o portocală, nucușoara praf.

La acestă etapă dacă vreți să obțineți o culoare galben pronunțat a copturii adăugați apa de șofran, prepararea careia e simplă. Acoperiți firele de șofran cu 50-70 ml de apă clocotindă. Lăsați pentru ceva timp să se obțină o culoare galbenă a apei. După aceasta strecuraţi şi o puteți folosi în coptură.
Adăugați toată făina cernută. Plămădiți aluatul bine . Câte puțin adăugați untul moale și încorporați în aluat. Frământați circa 30-40 minute. Acoperiți aluatul cu un prosop curat și puneți într-un loc uscat și cald , cam pe 1-1,30 oră.

Instalați formele de hirtie într-o tava cu adâncituri . Formați 20 de gogoașe din aluatul deja dospit și în mijlocul fiecarea puneți câte o linguriță de cremă. Vă reamintesc , crema trebuie sa fie tare.

Formați gogoașa și o puneți în formele pregatite pentru ca să se ridice încă pentru 10 -15 minute.

Le ungeți deasupra cu gălbenuș bătut și coaceți brioșele 30-40 minute.

Poftă bună!

Distribuie articolul: