Miresele plâng de obicei la evoluările lor de la nunți, mirii sunt în culmea fericirii că le-a reușit surpriza, iar invitatele au scandal acasă din cauza florilor pe care băieții le-au dăruit. Brio Sonores are experiențe frumoase când vine vorba despre ceremoniile private și declară că de fiecare dată se străduie să aducă publicului ceva special. Cunoașteți-i pe băieți, aflați câți dintre ei sunt burlaci și ce caută ei de fapt la un târg de nunți.

“Avem o tradiție frumoasa și o practicăm și la nunți: dăruim flori doamnelor din rândul invitaților. I-am dăruit o floare o dată unei doamne care se vedea că ne ascultă cum mare drag, iar apoi aceasta a fost gelozată de soț”, povestește Valeriu Moruz, unul dintre soliștii Brio Sonores.

Dumitru Miţu, Valeriu Moruz, Mihai Gandraman, Constantin Paladi, Adrian Ţimpau, Alexei Digore, Veaceslav Timofti și Ion Tucan – toți au studii muzicale, toți opt au voci foarte puternice și împreună fac un ansamblu care îți dă fiori chiar de la primele note ale unui cântec. I-am prins pe băieții din Brio Sonores la cel mai mare târg de nunți din țară, unde au ținut un recital pentru o revistă de specialitate și i-am întrebat ce experiențe haioase au de la asemenea ceremonii.

Brio Sonores este în febra pregătirilor pentru semifinală, etapa decisivă pentru viitorul lor la show-ul Românii au Talent – etapă care va fi marcată de accederea formației în marea finală a acestui proiect televizat. Își dreg vocile, le împart pe categorii, aleg repertoriul, înregistrează, repetă, deci sunt puși pe muncă de dimineață și până seara.

Vor să doboare un stereotip – muzica de operă poate fi cântată și în ansamblu

“Ansamblul nostru se divizează în patru voci, fiecare știe ce parte a piesei are de interpretat, suntem de fapt câte doi de voce repartizați și ne străduim să nu venim unul peste vocea altuia”, ne-au declarat băieții din Brio Sonores. “În orice lucrare pe care o interpretăm este nevoie să evidențiem fiecare voce în parte, pentru că este specială. Fiecare are un solo, însă culminația este unirea celor opt voci în una singură. Asta ne face și pe noi mai deosebiți pentru că piesele noastre sunt puse pe armonie – asta și face sunetul bogat și puternic al vocilor”, au mai adăugat Adrian și Dumitru.

Unicitatea lor s-a făcut observată și la cel mai mare târg de nunți din Moldova, Celebration 2014. Brio Sonores revine în curând cu un mesaj emoționant de mulțumire pentru valul imens de apreciere venit din partea publicului de pe ambele maluri de Prut.

Mulțumim pentru imagini de concert Revistei Mireasa.

Distribuie articolul: