Carnavalul de la Rio de Janeiro atrage în fiecare an mii de turişti care vin să urmărească sutele de dansatori şi dansatoare care uimesc prin mişcările lor şi, în unele cazuri, goliciunea lor. Evenimentul care a durat aproape o lună s-a încheiat ieri, 4 martie 2014 a etalat dansatoate tot mai sexy și costume tot mai îndrăznețe.

Costumele purtate în acest an de brazilience folosesc accesorii sub formă de pene şi îşi acoperă cu puţin material părţile intime. Cunoscătorii carnavalului vor spune că sunt obişnuiţi cu acest tip de costume, însă de la an de la vestimentaţiile devin din ce în ce mai sumare şi se restrâng doar la câteva pietre aplicate pe piele ca în cazul dansatoarei de mai jos.

Dansatoare carnaval Rio

carnaval Rio

Carnaval Rio

Anul acesta, preţul unui costum pentru paradele de pe Sambodrom variază de la 155 de euro la 370 de euro în medie. În general, dansatorii îşi plătesc propriile costume, cu excepţia celor care provin din “favelas”, mahalalele braziliene, care le primesc adesea gratuit.

Carnavulul de Rio

Carnaval Rio

Carnaval Rio

Tradiţia este respectată an de an, aşa că festivalul a fost deschis de câştigătorii carnavalului din 2013. În total, 17 şcoli de samba au evoluat pentru titlul de campioană. 

Foto: rio-de-janeiro-travel-information.com, bookersinternational.com, ipanema.com, zvanka.com, bambaexperience.com, audaciatravel.com

Distribuie articolul: