Bradul abstract instalat în centrul oraşului Bruxelles i-a făcut pe circa 11.000 de oameni să semneze o petiţie împotriva amplasării acestuia, care înlocuieşte tradiţionalul brad de Crăciun. Actuala construcţie a bradului este una dintre cele cinci instalaţii luminoase amplasate în Piaţa Mare, care le oferă posibilitatea vizitatorilor să urce până în vârf pentru a admira priveliştea oraşului cu doar 5 dolari, lucru care a fost menţionat şi de primarul oraşului Bruxelles.

Totuşi criticii acuză oficialii că au optat pentru această înlocuire ca să nu discrimineze persoanele care nu aparţin religiei creştine, mai cu seamă este vorba despre musulmani, scrie UNIMEDIA.md.

Potrivit consilierului turistic din Bruxelles, Philippe Close, scopul proiectului „luminilor” din care face parte şi acest brad, a fost de a scoate în prim-plan „caracterul avangardist” al oraşului Bruxelles, prin îmbinarea dintre modern şi tradiţional și pentru a reda, un nou aspect regiunii. Totuşi, mulţi locuitori sunt îngrijoraţi că bradul contemporan este incompatibil cu clădirile din secolul XVII, care îl înconjoară. Bruxelles găzduieşte una dintre cele mai cunoscute pieţe de Crăciun din Europa şi riscă să-şi piardă din vizitatori, potrivit criticilor acestui brad neobișnuit.

Noul brad de Crăciun a fost deja poreclit „Farmacia “din cauza cuburilor strălucitoare, care seamănă cu crucea verde, simbolul farmaciile din întreaga lume.

 

 

Distribuie articolul: