Maria şi-a trăit viaţa lângă un soţ depravat, meschin, care a abuzat-o fizic şi psihologic. A pierdut un copil și a fost nevoită să se despartă de al doilea, plecând la muncă în Italia ca să asigure familiei sale un trai decent. Este soarta eroinei unei noi producții autohtone – filmul „Botez” – care va fi proiectat în premieră la Chișinău, a doua zi de Crăciun, relatează AGORA.md.

Filmul „Botez” este o drama-acțiune, plină de emoții, care, prin prisma istoriei destinului unei femei, relatează soarta multor familii din Moldova din ultimii 50 de ani. Este o producție autohtonă bazată pe fapte reale, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Durata filmului este de o oră şi jumătate. Filmările au fost făcute atât în Republica Moldova, cât și în Italia, Polonia şi Cehia.

Autorii peliculei speră ca filmul să ajungă la inimile spectatorilor datorită amalganului de emoții transmise de eroina principală – Maria, în care se vor regăsi majoritatea femeilor plecate la munca peste hotare.

Pentru Maria, plecarea peste hotare a însemnat continuarea abuzurilor şi a calvarului, însă femeia a îndurat cu demnitate încercările grele la care a fost supusă pentru bani, pe care îi trimitea cu regularitate soţului şi fiicei, în speranţa că într-un final se va întoarce acasă. După 8 ani de muncă la negru, când se întoarce în ţară, Maria descoperă că soţul ei are o altă familie, casa în care a investit banii munciţi a fost vândută şi… nu mai are nimic.

Premiera filmului va avea loc pe 26 decembrie, ora 17, în incinta cinematografului Patria „Emil Loteanu” din capitală.

Sursa: AGORA