Dacă îţi petreci nunta în sezonul rece al anului, boleroul este accesoriul numărul unu la rochia ta de mireasă. El este nu doar util, dar adaugă şi o notă chic.

 

Boleroul purtat iarna, pe de o parte, este un accesoriu practic, care te protejează de frig, iar pe de altă parte, este o metodă bună ca să-ţi faci ţinuta de mireasă mai diversă. În plus, arată bine în fotografii. Evident, pentru acest sezon nu vei purta bolerouri din tulle, voal, broderie sau croşetat, căci în aceste ţesături vei simţi şi mai mult frigul. Alege un bolero din bumbac satinat ori blană.

Această piesă trebuie asortată cu rochia ta sau, de ce nu, cu pantofii. Spre exemplu, dacă rochia este încrustată cu cristale, perle etc, nu se va asorta un bolero cu mărgele. Ori dacă rochia are o ţesătură croşetată, vei alege un bolero din satin dens. În funcţie de programul zilei, îţi vei alege şi forma mânecilor. Dacă n-o să te expui temperaturilor reci, nu ezita să alegi un bolero cu mânecile 3/4 ori chiar mâneci mici.

Unele modele de rochii au în set şi un bolero ce aminteşte textura rochiei sau oricare alt detaliu comun, iar dacă eşti în căutarea unui bolero, îţi propunem câteva modele de inspiraţie, pe care le poţi coase.

Cel mai practic bolero poate fi unul din blană, ce aminteşte mai mult a jachetă modernă.

Un bolero practic şi nesofisticat este unul din satin dens, alb, însă cu nişte detalii evidenţiate. Spre exemplu, în imagine mânecile sunt desfăcute, de la cot, în clopoţei.

Un accesoriu elegant este o şubiţă cu un guleraş şi o clamă din cristal, iar chic-ul poate fi redat prin culoarea uşoară de ivory.

Împrumută stilul lui Kate Middleton, purtând un bolero uşor, cu mânici 3/4. Un bolero de iarnă brodat, poate rezolva problema frigului, dacă croşetul este cusut deasupra ţesăturii de bumbac.

O şubă cu mânecile lungi arată extraordinar, dacă aceasta se termină în talie, iar guleraşul din altă blană arată mai îndrăzneţ şi luxos.

Un bolero din tafta, cu mâneci mai lungi şi un guler scrobit şi ridicat, îţi va oferi o apariţie de poveste.

Tot din acest motiv, poţi alege o pelerină din blană.

  Dacă vrei un aspect mai conservator, atunci alege forma următorului model, iar textura, după propriul gust.

Un bolero din puf arată excelent pe o siluetă fină. Acesta n-o să aibă mânecile lungi, deoarece oferă mult volum, însă este o protecţie excelentă pentru umeri şi spete. 

Iar dacă vrei să fii o mireasă care iese din tipare, atunci poartă un cape dintr-o ţesătură uşoară, care să se prelungească într-un voal. Evident, acesta nu va putea fi purtat în afara localului unde va fi petrecerea, însă merită sacrificul de a îngheţa un pic.

Distribuie articolul: