La doar 17 ani, Bogdan Bidasca a fost declarat cel mai frumos model bărbat din lume în cadrul concursului Fresh Faces. Elevul de clasa a XI-a din Botoșani are aspirații mari, mai cu seamă că Agenția pentru care lucrează actualmente își pune în el multe speranțe. Cum e să lași muzica pentru modeling, ce oferte din partea agențiilor de modele a primit tânărul, dar și pe ce coperte visează să ajungă aflăm chiar de la Bogdan, într-un interviu exclusiv pentru revista PentruEA.md. Când ai avut prima experiență în calitate de model?
Prima experiență în calitate de model a fost la Botoșani, când a ajuns caravana ce organiza castingul pentru Fresh Faces, în martie 2013. Atunci am participat și am intrat pentru prima dată în contact cu ageția MRA Models din București.

Când ai descoperit că modeling-ul este vocația ta?
Am realizat că vreau să fac modeling după primele test-shooting-uri. După acele ședințe foto de test organizate de MRA la București mi-am dat seama că-mi place să fac acest lucru.

 

Ai lăsat muzica pentru modă, vei mai reveni la cântec?
Nu pot spune că am renunțat la muzică, îmi place și acum să cânt, dar am constatat că mă simt mai bine atunci când pozez sau defilez pe catwalk. De fapt am renunțat la muzică temporar atunci când vocea mea a început să se schimbe din cauza vârstei.

 

Ce școală ți-ai dori să urmezi? De fapt modeling-ul se învață?
Momentan sunt la liceu în clasă a XI-a la Liceul Laurian din Botoșani, vreau să termin liceul și să iau bacalaureatul, evident. Încă nu am decis ce mi-aș dori să fac în viitor, am să fac această decizie la momentul oportun, însă mult probabil va fi legat de meseria pe care am început acum s-o practic. Oricât de talentat ai fi, în această industrie trebuie constant să înveți și să te perfecționezi. Cred că modelling-ul se învață cu fiecare apariție/job/prezentare.

 

Care este visul tău cel mare?
Mi-aș dori foarte mult să ajung un model de talie internațională, chiar mi-ar plăcea să devin foarte cunoscut. Cu toată sinceritatea voi spune că mi-ar plăcea să ajung să defilez pentru casele renumite de modă, dar nu am preferințe fixe, nu voi rata nicio oportunitate.

 

Te vezi realizat în România? Dacă nu, unde?
Bineînțeles că vreau să fiu cunoscut și în țara mea, dar cred că modellingul este mai apreciat în străinătate. Mai mult decât atât, chiar dacă în România ai loc pentru succes, nu reușești să te manifești pe plan internațional așa cum ți-ai dori să o faci. Iată de ce aș vrea să apar pe coperțile celor mai tari reviste din lume și pe marile podiumuri de modă ale lumii.

 

Ce model din Moldova cunoști/apreciezi?
Încă sunt la început, nu știu pe nimeni în mod special, dar sper să cunosc personal măcar câteva modele moldovence. Am auzit lucruri deosebite despre Daniela Mîrzac și Nadejda Savcova, care că au fost și ele descoperite de MRA. Mai știu că există un băiat Cristian, tot din Republica Moldova, și el este coleg cu noi și care se află la Milano în acest moment.

 

 

Fresh Faces este un concurs grandios, organizat de Model Management și își propune să descopere în fiecare an tineri cu potențial de model în întreaga lume pe care să-i propulseze în lumea modelingului, cu ajutorul agențiilor pertenere, printre care este și MRA Models. Acum prima agenție de modele din Romania este în căutarea tinerelor modele și în Republica Moldova. Prin intermediul Fashion Model Management, aceasta caută fete și băieți, cărora să le ofere șansa de a deveni model, iar la sfârșitul lunii va organiza o caravană de casting la nivel național. 

 

Distribuie articolul: