Robert „Bob" Nesta Marley a atras dintotdeauna atenția nu doar prin muzica reggae e care o scrie și interpretează, dar și prin felul de-ași exprima gândurile. Activistul jamaican lasă, în urma sa, o adevărată citate înțelepte despre viață, însă ceea ce spune acesta despre femeia iubită, te va impresiona în cel mai plăcut mod.

„Trebuie să ne iubim cu adevărat și să trăim în pace și armonie. În loc să facem asta, ne certăm și declarăm războaie. Așa nu se poate.”

„Tu poți să nu fii primul bărbat din viața ei, nu ultimul și nu unicul. Ea a mai iubit, înainte să iubească din nou. Dar dacă ea te iubește acum, ce n-ar mai fi în regulă? Ea nu este ideală, dar nici tu nu ești. Niciodată nu veți fi ideali împreună. Dar dacă ea te face să zâmbești, gândește-te de două ori, mai ales dacă îți dă posibilitatea să fii om, să faci greșeli, să te ții de ea și să-i oferi totul. S-ar putea ca ea să nu aibă gândul la tine în fiecare secundă, însă ea poate să jertfească o parte din sine, chiar dacă știe că îți poți distruge inima. Deci, nu o răni, nu o schimba, nu o analiza și nu aștepta de la ea mai mult decât are posibilitatea să-ți dea. Zâmbește atunci când te face fericit, dă-i de știre atunci când te zădără și du-i dorul, atunci când ea nu-ți este alături.”

„În realitate, fiecare om este capabil să-ți producă durere.”

„Pur și simplu trebuie să găsești acel om, care să-ți merite suferințele.”

„Spui că iubești ploaia, dar folosești umbrela când mergi prin ea. Spui că iubești Soarele, dar cauți umbra când strălucește. Spui că iubești vântul, dar închizi fereastra când bate. De aceea sunt speriat când spui că mă iubești.”

„Cea mai mare lașitate este cea a unui bărbat care trezește dragostea unei femei fără intenția de a o iubi.”

„Dragostea nu ne va lăsa singuri niciodată.”

Distribuie articolul: