Alopecia (cădere temporară a părului în urma unei boli de piele sau a unei boli infecțioase) este un fenomen normal atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor, mai ales dacă aceasta precede ședințele de chimioterapie. Nimeni nu este asigurat că nu va trece prin asta. Din dorința de a arăta lumii cât de minunată poate fi această ipostază a femeilor învingătoare în fața bolilor, fotografa Ella Sigga a creat un proiect fotografic în colaborare cu o asociație din Islanda.

Pentru că avea nevoie de modele, Ella a fost în căutarea femeilor care suferă de boala Alopecia Areata, iar norocul i-a surâs: a găsit cele 7 modele și a început munca, iar produsul obținut este absolut fenomenal.

Ella și-a dorit să arate lumii întregi că o femeie rămâne la fel de minunată chiar și atunci când nu mai are părul pe care îl avea înainte să se trateze și că podoaba capilară pur și simplu: poate fi sau poate lipsi, important e ca organismul să fie luptător. Seria de fotografii transmite emoții, chiar dacă chipurile modelelor nu inspiră delor milă din partea privitorului.

Știți de ce nu inspiră milă? Pentru că sunt chipurile unor femei puternice, care au rezistat tratamentelor ucigătoare.

Nu în zadar însuși proiectul foto a căpătat denumirea „Baldvin”, care, în traducere din islandeză, semnifică „Putere”. Proiectul este menit să inspire și alte femei care suferă de afecțiuni asemănătoare. Oamenii nu renunță la păr. Boala îi face să renunțe, pentru că nu au o alternativă.

siggaella-1__8801

siggaella-2__880

siggaella-3__880

siggaella-4__880

siggaella-5__880

siggaella-7__880

siggaella-6__880

Foto: Ella Sigga

Distribuie articolul: