Pe coridoarele Jurnalului le vezi mereu împreună. Îşi aduc aminte cu zâmbetul pe buze cum, acum 2 ani, când Jurnal TV selecta prezentatoare, blonda de la sport şi bruneta de la meteo erau concurente. Între timp, concurenţa s-a transformat într-o prietenie. Este vorba de Daniela Jenunchi şi Tatiana Vornicescu. Tatiana, ştiu că, până a ajunge la Jurnal TV, n-ai făcut jurnalism. În ce circumstanţe ai ajuns să devii prezentatoare meteo?

Niciodată nu m-am gândit că voi ajunge prezentatoare TV, asta pentru că sunt absolventa Facultăţii de Business şi Administrarea Afacerilor. Chiar dacă am fost în rol de prezentatoare la diverse concerte, nu m-am gândit că voi ajunge aici. Totuşi, recunosc că am visat de mică să ajung prezentatoare TV. Experienţa mea în jurnalisma început atunci când am aflat de la nişte cunostinţe că se lansează o nouă televiziune. Atunci am decis să merg la casting şi am reuşit să-l trec.


Înainte de debutul meu, atunci când pe 5 martie s-a lansat Jurnal TV, timp de câteva luni am frecventat cursuri de meteorologie, studiind cum se descifrează prognoza şi semnificaţia cuvintelor cheie necesare pentru scrierea buletinelor meteo.

Daniela, experinţa ta în jurnalism a început mult mai devreme. Cum ai luat decizia de a face un alt fel de jurnalism, diferit decât cel dedicat copiilor?

Într-adevăr, fac parte din domeniu TV din 2006. Până a fi prezentatoare de sport la Jurnal TV, am fost prezentatoarea emisiunii “Povestea de seară” la postul naţional. Experinţa la TV a început când eram studentă la Facultatea de Ştiinţe Politice Relaţii Internaţionale şi Administrare. La îndemnul prodecanului, am ajuns să fiu şi studentă la Facultatea de Arte Frumoase a USM.. Am acceptat această provocare, şi peste un an, am ajuns să prezint emisiunea “Povestea de seară”. Datorită acestei facultăţi, sunt regizor cu acte în regulă.
Despre un eventual job la Jurnal TV am aflat de pe internet. Am văzut că se caută prezentatoare, dar în cazul meu aş spune că a fost o simplă întâmplare, pentru că deja aveam un job şi nu mă preocupa gândul dacă voi ajunge să fac parte din echipa Jurnal TV.
Peste o perioadă după ce am expediat CV-ul, am fost contactată şi acceptată pentru această funcţie de prezentator-ştiri. Gândurile mele se materializează. Dacă crezi, atunci se realizează şi când faci ceva din plăcere, totul vine foarte uşor. Recunosc că mi-a fost foarte greu să renunţ la “Povestea de seară”, pentru că mă gândeam, cum pot să las copiii fără emisiune? Până în ultimele zile înainte de lansare aveam dubii, să plec sau să rămân. Şi totuşi, decizia a fost să plec şi nu regret ceea ce am făcut pentru copii şi ceea ce fac pentru fanii sportului.

Tatiana, până a ajunge pe sticlă, ai avut şi nişte experinţe în modelling şi muzică, treptat renunţând la o ascensiune în aceste domenii, odată cu angajarea ta la Jurnal TV. Regreţi că ai renunţat la ceea ce ai făcut înainte de a fi prezentatoare tv?

Am început să cânt de la vârsta de 7 ani în corul Lacrimosa, până la vârsta de 14 ani. Îmi doream mult să devin cântăreaţă şi chiar îmi găsisem un compozitor, aveam propriile piese lansate. Ba mai mult, am avut un album lansat şi câteva videoclipuri. Însă, experinţa în muzică a durat până la 17 ani.
Experienţa în modelling a început în 2006, atunci când timp de un an am frecventat şcoala de modelling. Am participat la concursuri de frumuseţe, cum ar fi Miss Moldova. Chiar dacă n-am luat nici un premiu, participam de dragul participării şi pentru experienţă.
Am renunţat la modelling pentru că am semnat un contract cu televiziunea şi astfel nu am dreptul să apar în publicitate. Nu regret, pentru că ceea ce fac acum s-a transformat într-un mod de viaţă şi nu mă văd facând altceva, decât să le prezint telespectatorilor starea vremii din ţară.
Acum, pe lângă ceea ce fac la Junal TV, îmi mai ajut părinţii să administreze business-ul familiei. Sunt contabila familiei şi chiar îmi doresc să-mi deschid propriul business în domeniul frumuseţii.

Daniela, mulţi rămân şocaţi când află că eşti căsătorită, ai ocazia să faci o declaraţie acum.

Sunt de doi ani căsătorită şi atunci când l-am întâlnit pe soţul meu am înţeles că voi trăi o viaţă cu el. După jumătate de an, ne-am căsătorit şi sunt fericită. Chiar dacă mai sunt şi certuri, ele sunt bune, pentru că împăcările sunt dulci. Familia şi cariera mereu pot fi îmbinate armonios dacă ai parte de înţelegere din partea soţului. Apropo, şi vârsta mea îi şochează pe mulţi, ştiu că nu e corect să vorbeşti despre vârsta unei doamne (nu suport când mi se adresează cu această formulă), dar voi trece peste această regulă şi am să vă spun: anul acesta împlinesc 25.

Tatiana, dar pe tine când te vedem mireasă?

Sunt într-o relaţie şi sper că, în curând, voi avea parte de o cerere în căsătorie, pentru că şi eu, ca orice femeie, îmi doresc să am o familie. Mireasă mă veţi vedea oricum, mai târziu sau mai devreme. Nu contează când, contează că sunt fericită şi convinsă de faptul că mi-am găsit alesul.

Prietenia voastră a început la JurnalTV. Tatiana, cum crezi, cărui fapt se datorează această prietenie?

Daniela e pe cât de gingaşă, pe atât de copilăroasă. E o alintată, ca şi mine. Bănuiesc că suntem prietene atât de bune pentru că suntem ambele foarte energice şi mă bucur că Daniela e foarte vorbareaţă, mereu bine dispusă. Am devenit mai mult decât colege de serviciu, prietene pe coridoarele Jurnalului sau, cum ne mai spun, colegii “cumătre”. Suntem prietene de familie şi petrecem mult timp împreună, ne distrăm împreună şi ne ajutăm la nevoie ca două surori. Eu chiar îi mai spun Danielei “sora Jenunchi”. Împreună, niciodată nu ne plictisim.

Daniela, ce înseamnă pentru tine prietenia dintre tine şi Tatiana?

La început, mi s-a părut mândră şi cu aere, dar după ce am cunoscut-o mai bine, mi-am dat seama că ea este o fată foarte simplă şi comunicabilă. Vara îţi faci cei mai buni prieteni căci distracţiile îi unesc pe oameni. După ce am început să discutăm într-un alt mediu, în afară de cel de la serviciu, am descoperit că Tatiana e o fire sinceră si foarte creativă. Mă bucur că Tatiana mi-a demonstrat că pot avea înceredere în ea. Eu nu credeam în prietenia dintre fete, deoarece mereu există o oarecare concurenţă, dar au fost anumite cazuri în viaţa mea, care mi-au demonstrat că o astfel de prietenie poate exista necondiţionat.
Când am o bucurie, sunt sigură că Tatiana se va bucura pentru mine. E valabil şi viceversa.
Apreciez la Tatiana faptul că ştie ce vrea. Este o profesionistă şi am încredere în prognozele meteo, mai ales când vreau să merg la spălătorie auto. E foarte responsabilă, organizată şi nu-i zgârcită la complimente. Chiar dacă apare un conflict, îl aplanăm rapid.

Distribuie articolul: