Hellen Moroi este o tânără din Chișinău care în dorința să-și urmeze pasiunea pentru modă și-a creat un blog. Cu această ocazie am rugat-o pe Hellen Moroi să ne povestească mai multe despre activitatea sa și bineînțeles i-am cerut câteva sfaturi de stil și modă.

Cum și când ți-ai creat blogul de fashion?

Primul pas este cel mai greu. De vreo 2 ani îmi doream un fashion blog, dar mi-am început activitatea anul acesta în luna mai. Scopul meu era să ajut tânăra generaţie cu sfaturi despre modă și fashion. Era perioada examenelor de bacalaureat şi nu prea aveam mult timp pe care să-l dedic blogului, însă uneori când făceam o pauză scrieam. Am înţeles că dacă îţi place să faci ceva lucrurile merg de la sine. Cel mai mult mă motivau mesajele de salut ale unor personae din ţări foarte îndepărtate cum ar fi Costa Rica, Australia, Japonia, SUA. Îmi comunicau că intenţionează să urmărească blogul meu, pentru că i-am intrigat.Visez ca blogul meu sa devină renumit în întreaga lume.

Cât timp îi dedici?

De obicei serile stau în faţa calculatorului şi mă ocup de blog, aproximativ 3-4 ore, şi de vreo 3 ori pe săptămână îmi găsesc timp pentru a desfăşura câteva shootinguri neobişnuite. Mi-ar plăcea să am mai mult timp liber, însă mai am şi studii. Încerc să combin pasiunea pentru modă cu cea profesională şi sunt ambiţioasă în a gândi că îmi va reuşi.

Cum îţi alegi persoanele cu care să colaborezi?

Întotdeauna fac doar ce-mi place, şi dacă cineva îmi propune o idee care cu siguranţă mă intrigă atunci sunt disponibilă în a colabora cu cel mai mare entuziasm. Îmi place să colaborez cu fotografii cu care simt de la bun început că facem o echipă. Este mai mult decât important să avem aceleaşi viziuni şi aşteptări referitoare la rezultatul proiectului.

  Care este stilul tău şi ce sfaturi poţi da altor fete pentru ca să-și găsească propriul stil?

Nu am un stil aparte, îmi place să fiu mereu diferită. Depinde de dispoziţia pe care o am, iar dacă dimineaţa m-am trezit cu o nouă idee atunci aceasta numaidecât

trebuie realizată. Stilul meu îl definesc mai mult clasic,  îmi place să port rochii care îmi pun în evidenţă feminitatea. Câteodată pot fi rock, iar alteori pot surpinde printr-o eleganţă deosebită. La fel îmi place foarte mult să mă joc cu outfituri retro, îmi place stilul anilor ’50. Fiţi libere în alegere, daţi voie imaginaţiei să vă compună lookul pentru diseară şi acordaţi o atenţie deosebită accesoriilor.

Cum să ne îmbrăcăm chic şi nu costisitor?

Întodeauna am fost de părerea că nu este necesar să laşi în magazine sume imense de bani, este necesar sa poţi alege hainele care într-adevar ţi se potrivesc după nişte reguli minime de ordin estetic. Sunt convinsă că stilul şi bunul gust nu se întreţin cu mulţi bani şi nu are legatura cu posibilităţile financiare. Nu are importanţă preţul acelei piese vestimentare dacă nu ţi se potriveşte, nu trebuie să ne ferim de second hand-uri pentru că acolo putem găsi ceva dea dreptul interesant pentru ţinuta pe care dorim să o adoptăm. 

După părerea ta ce stil vestimentar ar trebui să adopte moldovencile?

Am avut ocazia să călătoresc prin alte ţări şi am ajuns la concluzia că moldovencile au un gust deosebit în asortarea hainelor. Vorbind cu un italian m-a amuzat foarte mult cele spuse de el “Când merg prin Moldova am impresia că sunt în New York la Fashion Week “ , ei sunt obişnuiţi să poarte un stil mai lejer, poartă ghete aproape în fiecare zi şi se îmbracă călduros în sezonul rece. Nu cred că moldovencile ar trebui să-şi schimbe stilul vestimentar, e perfect aşa, până la urmă trebuie să ne deosebim şi noi prin ceva.

Cîteva sfaturi pentru articolele vestimentare ce nu trebuie să lipsească din garderoba noastră?

Cred că este vorba despre foarte multe lucruri necesare femeilor, cărora mereu le trebuie ceva. Analizându-mi garderoba am ajuns la concluzia că am foarte multe cămeşi albe, şi sunt sigură că e un „must-have„.

Cămaşa albă este foarte practică şi poate fi purtată la serviciu sau chiar seara la o cafenea, fără a renunţa la aerul elegant pe care îl determină aceasta. O femeie mai trebuie să aibă o pereche de jeans tip boyfriend, la fel ca și cămaşa aceștea pot fi asortaţi diferit. Rochiile elegante, sacourile, genţile maxi şi o pereche de încălţăminte pe toc sunt de asemenea încăpiese care nu trebuie să lipsească din garderoba noastră.

Care sunt cele 5 accesorii „must-have„ din garderobă în sezonul rece?

Accesoriile sunt preferatele mele, casa îmi este plină de ele. În sezonul rece orice femeie trebuie să aibă:

1. o pălărie chic

2. bijuterii etno

3.geantă maxi

4. eșarfă tip guler

5.cizmele de tip biker sau ghete/cizme din cauciuc.

 Victoria Topciu

 

Distribuie articolul: