Mamele din Moldova sunt supermame. Țara are nevoie de forță de muncă tânără. Copiii sunt prioritatea țării. Ele asta știu. Ele sunt informate. Cât sunt gravide, supermamele află cât trebuie de dat la spital ca să fie bine. Pentru că lor li se fac servicii, iar ele sunt datoare.

Nasc fără epidurală, pentru că așa se cuvine pentru o supermamă. Între timp, au grijă să nu țipe prea tare. Sunt atente să nu păteze de sânge uniformele asistentelor cât sunt în proces. Și au grijă să le mulțumească, cu mici prezenturi, chiar dacă sunt înjurate. Și nu cer condiții. Ele merg la veceu turcesc, chiar dacă abia se mișcă.

Mamele din Moldova sunt supermame. Ele știu cum să asigure copilul cu toate cele necesare fără bani. Și trebuie să mulțumească pentru atât cât le dă statul. Ele sunt femei cu carte și înțeleg – trebuie ordine în sistem. Cărucior? Se poate de dus și în brațe. Pat? Să doarmă cu părinții, acum e la modă. Scutece? Dar ce, n-au auzit de e communication? Să facă în chiuvetă direct. Haine? Să ia de la rude, purtate. Curent, apă, medicamente, lapte praf. Ei, asta e deja exces!

Mamele din Moldova sunt supermame. După ce nasc ele știu să se facă invizibile. Indemnizația este pentru copil și punctum. Iar dacă statul nu ține cont de ele, atunci nici ele nu trebuie să aibă vreo necesitate.

Continuarea pe Blogcablogul.wordpress.com

Distribuie articolul: