Vin prietenii la tine şi nu ştii cu ce să-i uimeşti? Biscuiţii cu bere şi caşcaval pot fi o alegere pe placul tuturor. Sunt buni de ronţăit, uşor de preparat şi au un gust foarte, foarte bun. Avem nevoie de următoarele ingrediente: 300 de grame de făină,

1 linguriţă rasă de sare,

50 de grame de unt,

200 de grame de caşcaval ras (oridecare găsiţi în frigider),

150-180 de ml. de bere (indiferent de sortiment).

 

Opţional: gălbenuş pentru uns deasupra, se pot unge cu puţin lapte sau deloc, verdeţuri după gust, piper, diverse seminţe, cristale de sare pentru presărat deasupra.

Preparare:

Într-un castron, se pun făina, sarea, untul tăiat în bucăţi, (ierburile aromatice, dacă se folosesc). Cu vârful degetelor se încoporează untul în făină.

 

Se adaugă caşcavalul ras peste ingredientele din castron. Se adaugă berea câte puţin, frământând rapid. Se adaugă bere atât cât e nevoie pentru obţinerea unui aluat nelipicios, neted. Aluatul gata frământat se adună într-o bilă, se înfoliază cu peliculă alimentară şi se dă la frigider timp de 1 oră.

 

După, se porneşte cuptorul, se setează la 180 de grade Celsius. Aluatul se împarte în două jumătăţi. Fiecare se întinde direct pe coala de hârtie de copt, într-o foaie cu grosimea de 4-5 mm. Se ajustează marginile aluatului, pentru un aspect cât mai plăcut. Se taie aluatul cu un cuţit înfăinat, în triunghiuri sau orice formă vă place.

 

Biscuiţii trebuie înţepaţi cu furculiţa din loc în loc, apoi se dau la cuptor sau, iniţial, se pot unge deasupra cu gălbenuş de ou bătut cu 1 lingură de apă rece sau cu lapte, apoi se pot presara cu seminţe, cristale de sare sau ierburi aromatice uscate. Se coc în cuptorul preîncins la 180 de grade într-o poziţie medie (la mijlocul înălţimii cuptorului) timp de 15-20 de minute, până se rumenesc frumos.

 

După, se scot, se desprind unii de alţii trecând cu un cuţit deasupra tăieturilor dinainte făcute. Pentru o textură mai crocantă îi puteţi lăsa ceva mai mult la cuptor (cu grijă să nu se ardă), mai ales dacă nu a fost aluatul întins prea subţire. Se lasă la răcit. Se servesc cu plăcere!

Sursa: Retetecalamama.ro 

Viorica Radu