Uneori, un film bun îți poate răsturna conștiința – aceste pelicule cinematografice de la Hollywood îți vor aminti că în realitate în viață învinge binele și noi trebuie să ne concentrăm anume pe faptele bune. 

„Dă mai departe!” (2000)

Astfel de filme sunt necesare pentru a ne aminti că toată lumea are nevoie de sprijin. Dacă după vizualizarea filmului măcar o persoană va face un gest frumos pentru cineva, atunci înseamnă că s-a reușit transmiterea mesajului. Cel puțin, la sigur, va apărea această dorință: protagonistul (Trevor, elev în clasa a 7-a) îi va inspira chiar și pe cei mai greu de atins oameni. O idee minunată, un final îndrăzneț așa cum trebuia să se întâmple, o interpretare admirabilă a actorilor.

 

„Șapte suflete” (2008)
„Șapte suflete” – o dramă emoționantă și profundă, care a devenit a doua lucrare comună a actorului afro-american Will Smith și a regizorului italian Gabriele Muccino („În căutarea fericirii”). Protagonistul pe nume Ben simte o datorie față de oameni după ce din cauza lui șapte persoane au murit într-un accident de mașină. După ce și-a revizuit toate principiile de viață, decide să se sacrifice pentru cei care au nevoie de ajutor.

„Invincibilii” (2011)

Unul dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei, care povestește despre două persoane complet diferite: bogatul aristocrat Philip, al cărui corp este complet paralizat, și un simplu tip Drissa, a cărui viață avea un ritm rapid și neplăcut. Deci, între doi oameni foarte diferiți, se fixează o prietenie puternică, ceea ce schimbă viața ambilor spre bine.

Vezi și: 5 filme la care ar trebui să se uite orice femeie pentru a afla în ce constă cu adevărat fericirea

„The Good Lie” (2014)

Patru copii – Mamere, Jeremiah, Paul și Abital – reușesc în mod miraculos să supraviețuiască ororilor războiului civil din Sudan. Și acum, treisprezece ani mai târziu, soarta le dă fericita șansă de a începe viața din nou. Participând la programul de adaptare a refugiaților africani, aceștia vin în Statele Unite, unde învață totul despre ordine și valori. Cu toate acestea, consecințele tragice ale războiului continuă să-i bântuie. Asistenta socială Carrie îi ajută să facă față acestor dureri. Desigur, acesta este unul dintre cele mai bune roluri ale lui Reese Witherspoon.

„The Blind Side” (2009)

Film-capodoperă – așa a fost numit de către critici, atunci când a nimerit pe scurta listă „Oscar”, iar apoi Sandra Bullock a primit mult râvnita statuetă pentru rolul principal interpretat în acest film. Se povestește despre un adolescent dintr-o familie social-vulnerabilă, care era adăpostit de o familie prietenoasă și care îi oferea siguranță. În cele din urmă, și-a găsit drumul în viață și a devenit un star al fotbalului. Pelicula subliniază importanța suportului familial în viața oricărei persoane.

 

 

Distribuie articolul: