Păianjenii, muştele sau scorpionii cu siguranţă nu sunt cele mai atrăgătoare fiinţă de pe Terra. Există, însă, o persoană care le poate transforma în adevărate bijuterii, având la îndemână ceasornice defectate sau orice altă piesă metalică, din care se poate naşte arta.

Justin Gershenson – Gates este un bijutier originar din Chicago, care realizează bijuterii şi obiecte de decor din ceasornice defectate şi becuri sparte.

Acest proiect de hand-made se numeşte „A Mechanical Mind” (Minte mecanică) şi vine să spună că pasiunile se pot transmite genetic: tatăl lui Justin a fost mecanic autor, iar bunicul a fost angajat la Căi Ferate.

Datorită mediului împânzit cu mărunţişuri interesante, Justin a deprins de mic iscusinţa de a lipi câteva piese şi a obţine, din această unire, o insectă sau o arahnidă. A început să-i iasă din ce în ce mai perfect, iar acum, a devenit celebru.

Pentru fiecare piesă, tânărul geniu cheltuie câteva ore la rând. Îi place mai mult, chiar, să dezmembreze anumite mecanisme stricate, şi apoi, să obţină din ele picioarele sau antenele unei făpturi metalice inteligente.

De cele mai multe ori, creaturile lui Justin se nasc în câteva şedinţe de lucru, dar se întâmplă ca asupra unui obiect să revină de câteva ori, pe durata a cel puţin 12 ore.

Acum, bijuteriile mici ale lui Justin se vând şi online.

Scopul meu este de a arăta frumuseţea lumii mecanice, care se ascunde în metal şi în sticlă“, spune Justin Gershenson – Gates.

Acum, cea mai frumaosă “bijuterie” creată de Justin este bebeluşul care s-a născut recent, în familia sa.

Foto: dailymail.co.u, cutedecision.com, www.rabbit38.com, www.outshoot.ru

Distribuie articolul: