La 31 mai, ora 12:00, Biblioteca Națională a Republicii Moldova vernisează expoziția „Loc de joacă pentru visul meu”, desfășurată tradițional în ajunul Zilei Internaționale a Copilului. Vor fi expuse lucrări executate în diferite tehnici  cu scopul de a promova valorile artistice ale creației elevilor, oferindu-le posibilitatea de a-și manifesta talentul și aptitudinile aristice.

Pe parcursul anilor, titlul acestor expoziții, cu lucrări din creația elevilor, vernisată la finele anului școlar, a suportat diverse modificări. Primele două au avut genericul „Culorile verbului matern” și au fost găzduite cu generozitate de Casa Limbii Române „Nichita Stănescu”, următoarele ediții, cu genericul „Frumoasă ești copilărie” au fost găzduite de Teatrul Național cu Păpuși „Licurici”, iar din 2010 – de Biblioteca Națională a Republicii Moldova, secția Colecția de Artă și Hărți.

Din 2015 expoziția poartă un generic paradisiac: Loc de joacă pentru visul meu.

În expoziție sunt  expuse58 de lucrări ale elevilor din diverse trepte de școlarizare. Diverse sunt tehnicile îndrăgite de copii. Expoziția ne bucură și cu lucrări grafice cu caracter decorativ, care oferă spectatorului o explozie de bucurie, culoare, joc, anume ele și au generat titlul expoziției.

Participă: IPLT „Liviu Deleanu”, IP LTPA „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” din Crișinău și IPLT „Mihai Eminescu” din or. Fălești.

Profesori coordonatori: Stepanida Rojnoveanu, Lucia Ciobanu, Marina Dumitriu, Valentin Vârtosu, Mihai Prisăcaru și Lily Prisăcaru.

            Ziua Internațională a Copilului deschide larg porțile spre vacanța mare, aducând pe buzele celor mici zâmbete largi, astfel încât gândurile lor zboară imediat la jocuri, odihnă, dar și creație.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 31 mai – 20 august 2023, în spațiul expozițional, secția Arte și hărți, blocul II, et. I (str. 31 August 1989, nr. 78 A).