Influențată de multitudinea de probleme pe care le-a întâlnit odată ce a emigrat în Anglia cu 14 ani în urmă, Stela Brinzeanu s-a simțit motivată să scrie un roman bazat pe fapte reale, subiectul principal al cărții fiind traficul de ființe umane.

Studii la Londra

Odată ce a vizitat Londra în cadrul unui schimb de experienţă la colegiul din Brighton, Stela Brînzeanua decis să se mute în Marea Britanie și să-și îndeplinească un vis: „Sunt la Londra din 2000. Am venit aici să-mi fac studiile dar din cauza taxelor universitare enorme, a trebuit să lucrez și să economisesc până în 2004 când mi-am permis să încep facultatea de Media Studies and TV Production la Universitatea Westminster pe care am absolvit-o în 2008”

pentruea.md

Experiența de la Channel 5

„După ce am finalizat studiile am lucrat la Channel 5, la biroul de administrație a timpului de emisie. În 2012 am plecat de la Channel 5 pentru a scrie cartea care refuza să-mi iasa din cap și din suflet. Carte pe care de fapt am început-o cu ani în urmă dar care din lipsa de timp nu am reuțit s-o duc la bun sfârșit”.

De dragul visului său, a lăsat jobul şi aproape doi ani s-a dedicat zilnic scrisului.
„După doi ani de muncă zilnică la manuscris și cercetări, vreo opt ciorne și o prăbușire de calculator care mi-a distrus manuscrisul în întergime – la sfârșitul anului 2013 romanul a fost gata pentru tipar”.

facebook.com

La sfârșitul acestei luni, romanul Stelei va putea fi citit

„Se numește „Bessarabian Nights” de la jocul de cuvinte a antologiei „O mie și Una de nopți” care în engleză este „Arabian Nights”.
Deși cartea mea nu este o poveste fantastică, totuși este o poveste, dar care se bazează pe fapte, persoane și întâmplări reale, adevărate, unde firul narativ pătrunde mai multe straturi ale povestirii. Cartea începe cu un fapt consumat după care cititorul este transportant între prezent și trecut, astfel descoperind eroii și urzeala romanului.

Ideile conținute în roman sunt fenomenele contemporare cum ar fi: traficul de ființe umane, criza de identitate la nivel individual cât și național, emigrația, strămutarea și aici am în vedere nu numai călătoriile externe, înafara țării ci și cele din interior, pe care le are fiecare om – descoperirea sinelui, aflarea rostului și crearea destinului nostru.

Larisa Bulat, eroina principală a romanului renunță la viața ei în occident pentru a-și căuta prietena dispărută. Deși se pare că pentru aceasta ea va trebui să-și sacrifice viitorul, Larisa nu ezită să-și ajute prietena.
De abia mai tarziu se dovedește că de fapt datorită acelei decizii și dăruiri de sine, eroina romanului își găsește rostul și astfel își creează destinul”.

pentruea.md

Romanul se lansează la Londra pe 20 martie. Cartea va fi disponibilă în format electronic cât și tipărită la comandă. Va fi distribuită prin intermediul site-urilor: amazon, lulu, kobo și smashwords.

 

 

Distribuie articolul: