Vârsta nu schimbă neapărat și obiceiurile sexuale ale oamenilor. Mai mult, sexul aduce numeroase beneficii sănătății corpului după vârsta de 60 de ani, susțin specialiștii în domeniu. Surpăm prejudecățile și descoperim beneficiile vieții amoroase după a doua tinerețe.

Există anumite prejudecăți conform cărora sexul la o asemenea vârstă poate cauza un infarct miocardic sau accident vascular cerebral, însă ele nu se susțin, scrie Fox News. Numeroase studii au arătat că sexul la o vârstă înaintată reduce tensiunea arterială și acționează benefic în mai multe privințe asupra corpului.

Risc redus de infarct și accident vascular cerebral

O altă cercetare arată că, într-un studiu în care specialiștii au monitorizat mai multe cupluri în vârstă, presiunea diastolica a fost mai mică atunci când activitatea sexuală a fost mai frecventă. Experții britanici susțin că oamenii care fac sex de cel puțin două ori săptămânal au un risc mai mic de a face atac de cord, față de cei care au o asemenea activitate doar o data pe luna.

Între sex și accidentul vascular cerebral nu există, însă, nicio legătură. În plus, sexul ajută la menținerea unei greutăți normale și la menținerea colesterolului între valori normale. În cazul bărbaților, el previne apariția cancerului la prostată.

Potrivit unui studiu apărut în revistă “Journal of the American Medical Association”, această afecțiune e prevenită cu succes în cazul celor care fac sex de cel puțin 21 de ori pe luna, în comparație cu cei care fac sex de doar șapte ori pe luna.

O asemenea activitate curată prostată, înlăturând agenții cancerigeni care se acumulează acolo. La vârstă de 60 de ani, de exemplu, dorință sexuală a oamenilor și frecvență sexului sunt în creștere. În ciudă unor schimbări apărute, viață sexuală nu se încheie niciodată, susțin experții în domeniu.

Sursa: Fox News

Distribuie articolul: