Ceaiul verde a devenit must-have-ul sănătăţii în urmă cu foarte mult timp, însă pe zi ce trece, descoperim efecte uimitoare pe care această băutură le are asupra organismului şi frumuseţii. Faptul că acţionează ca un protector natural al pielii împotriva razelor ultraviolete ale soarelui şi că previne cu succes cancerul de piele reprezintă doar două dintre multiplele beneficii pe care cel mai popular ceai din lume le are asupra sănătăţii pielii. Fie că este aplicat direct pe piele sau consumat zilnic, pe post de revigorant matinal, ceaiul verde îşi păstrează efectele profilactice împotriva arsurilor solare şi al riscului de cancer de piele. Efectul benefic este datorat catehinelor, compuşi naturali din ceai care au multiple beneficii antioxidante şi antiinflamatorii asupra pielii.

Specialiştii au demonstrat că ceaiul verde poate fi o alternativă naturală eficientă la loţiunile de protecţie solară cu factor de protecţie. Aplicat pe piele cu cel putin 30 de minute înainte de expunerea la soare, ceaiul filtrează cu succes razele UV şi ţine la distanţă de pielea ta radiaţiile nocive ale soarelui.

Consumat constant, ceaiul verde scade semnificativ riscul de cancer de piele, întrucât substanţele antioxidante din el ţin la distanţă radicalii liberi şi enzimele care daunează celulelor pielii şi le predispun la malignizare.
Continutul bogat de antioxidanti al ceaiului verde îl transformă într-unul dintre cei mai puternici adversari ai îmbătrânirii premature a pielii.

Dincolo de efectul antiîmbătrânire şi antiinflamator, ceaiul verde este şi un bun antibacterian, contribuind cu succes la îmbunătaţirea aspectului tenului acneic. Reduce producţia hormonală care predispune tenul la acnee şi rozacee.

 

Distribuie articolul: