Batoanele din cereale nu sunt atât de sănătoase pe cât ne-am imaginat noi până acum. La această concluzie au ajuns medicii, după ce au analizat compoziţia mai multor astfel de produse. Astfel, ceea ce industria publicităţii ne vinde drept „o gustare sănătoasă” înseamnă, de fapt, foarte mult zahăr şi foarte multă grăsime, informează BBC News.

”Oamenii aleg adesea batoane de cereale în loc de ciocolată sau biscuiţi, pentru că le consideră mai sănătoase, dar studiul nostru arată că acest lucru poate fi un mit”, a afirmat directorul firmei care s-a ocupat de această cercetare, Richard Lloyd. 
“Studiul a fost realizat pe 30 de tipuri de batoane diferite de cereale, iar rezultatul a arătat că mai mult de jumătate dintre sortimentele verificate conţineau peste 30% zahăr şi doar unul singur nu avea un conţinut ridicat de zahăr. Spre exemplu, unul din batoanele analizate conţinea aproape patru linguriţe de zahăr, ceea ce înseamnă mai mult decât o doză mică de Coca Cola, adică peste 20% din limita recomandată zilnic.

Alte produse similare din cereale aveau, din abundenţă, grăsimi. În urma studiului, specialiştii au făcut apel la producători să reducă nivelul de zahăr şi grăsimi din batoanele de cereale, în special din cele destinate copiilor”, scrie evz.ro

Distribuie articolul: