Anotimpul de toamnă deseori ne aduce surprize sub forma răcelilor de sezon. Ele ne reduc din ritmul zilnic şi din dispoziţie. Prevenirea răcelii poate fi nu numai uşoară, ci şi plăcută. Acum este momentul potrivit să faci câteva schimbări în rutina zilnică pentru un sezon rece fără griji.

  1. Nu neglija timpul pentru odihnă. Asigură-te că dormi destul şi ai perioade de repaos în timpul zilei. Câteva minute de relaxare între activităţi te ajută să-ţi reîncarci bateriile, iar un somn sănătos este vital în lupta cu orice boală pentru că ajută la refacerea sistemului imunitar.
  2. Petrece cât mai mult timp la aer liber. O plimbare de 30 de minute pe zi este un remediu excelent împotriva depresiei sezoniere, odihneşte ochii după o zi întreagă de lucru la calculator şi reduce în jumătate riscul de a te îmbolnăvi în cursul anului.
  3. Vitamina C este o armă eficientă în lupta cu răcelile de sezon. O putem asimila din fructe, pomuşoare şi legume precum măceşul, mazărea, coacăza, ardeiul roşu, fructele de padure, cătina albă, varza etc., sau din capsule. Vitamina C este un atioxidant puternic, ne ajută în lupta cu stresurile şi îmbătrânirea şi ne întăreşte imunitatea.
  4. Pentru un organism sănătos şi o piele curată nu uita să te hidratezi în cursul zilei. Bea minim opt pahare de apă pe zi, pe lângă ceai, suc sau supe. Apa elimină toxinele şi ajută la curăţarea orgamismului, de aceea hidratarea este un element-cheie atât în curele de slăbire, cât și în paşii pentru un ten perfect şi sfaturile pentru combaterea şi tratarea unor boli.
  5. Spălatul des pe mâini este o acţiune preventivă pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Spală-te mai des pe mâini şi poartă mereu cu tine şerveţele umede sau gel atibecterian. Atunci când strănuţi, acoperă gura cu o batistă şi evită să-ți atingi faţa în timpul zilei. Aceasta nu doar te va împiedica să aduci la gură şi nas microbi şi bacterii, ci şi te va ajuta să ai un ten mai curat, pentru că reduce posibilitatea apariţiei coşurilor.
  6. Bea cât mai mult ceai. De la ceaiul verde sau alb, bogat în antioxidanţi, până la cel cu lămâie şi ghimbir sau cele din plante (mușețel, măceş, flori de tei sau cimbru), există o multitudine de infuzii plăcute şi folositoare. Ceaiurile ajută la eliminarea toxinelor, fortifică organismul, te relaxează şi aduc o stare generală de bine. Pentru un plus de gust şi aromă, adaugă în ceaiul cald miere sau dulceaţă de zmeură sau căpşune.

Doar câteva sfaturi simple îţi vor garanta o toamna liberă de raceli şi plină de energie!

Distribuie articolul: