Plecarea în România a fost un test organizat chiar de ea. Este studentă, dar din dorinţa de a se afirma, a reuşit să-şi construiască o carieră de model din care nu doar primeşte plăcerea de a se afla în lumina reflectoarelor, dar şi câştigă bani. Mai nou, Alina Tcaci a obţinut o bursă de studii în Franţa. Flămândă de noi experienţe, Alina Tcaci a ajuns să facă modelling datorită curiozităţii feminine. Totul a început odată cu participarea la concursul “Miss Universitas”, organizat de o agenție din Cluj-Napoca. Îşi aminteşte cum în cadrul concursului i-a zis cineva: ” Nu te-ai gândit niciodată că ai putea fi model?”. După aceasta a urmat participarea la un curs de mers scenic. Astfel a şi început totul, fără să-şi mai dea seama că în ea “se naşte dragostea pentru catwalk, pentru sunetul aparatului foto în timpul şedinţelor şi… pentru haosul din culise”.

Între științe politice şi modelling

Recunoaşte că dă prioritate studiilor (învață la Facultatea de Studii Europene și Relații Internaționale), modelling-ul fiind doar un hobby care îi oferă oportunitatea să cunoască oameni talentaţi. “N-aş putea spune că modelling-ul e direcţia pe care o aleg. Vreau să sparg multe ziduri, până a putea să spun că m-am găsit şi că asta e ceea ce vreau să fac, dar cu siguranţă aş şti să profit dacă ar apărea vreo ofertă bună care m-ar face curioasă”.

În cariera ei de model, Alina Tcaci se poate mândri cu prezentări de modă la cunoscuți designeri din România, precum Alin Lazar, Romaniţa Iovan, colecţia “Kabaret”, Calina Langa (“Identităţi absente”), Soirée Privée, Alpha TV, Tatiana Strimbovschi (colecţia “Bird girls can fly”).

Din propria experienţă, Alina a înțeles că în modelling nu există reguli fixe. “E important să fii tu însăţi, să ai personalitate şi să nu laşi pentru nimic să îngheţe omenescul din tine. Trebuie să ai atitudine şi să te poţi face remarcată. Chiar dacă întruneşti toate calităţile fizice, dar eşti închisă, miracolul nu se va întâmpla. Miracolul ţi-l poţi crea doar tu, prin muncă şi multă încredere în faptul că vei reuşi”.

Alina nu e sigură dacă în Moldova ar fi reuşit să obţină ceea ce a obţinut în România. “Totul depinde de fiecare din noi. Posibil că găseam o modalitate să fac modelling şi acasă, dar peste Prut am mai multe şanse şi mă simt mai liberă să mă dezvolt în această direcţie”.

Următoarea aventură – Franţa

Chiar dacă se va afla o jumătate de an în Franţa, Alina nu vrea să renunţe la ceea ce a reuşit să construiască în anii petrecuţi în România. Deși se va concentra pe studii, a decis să nu rupă relaţiile cu agenţia cu care a semnat contractul de colaborare, luând doar o perioadă de pauză.

“Franţa e o nouă treaptă, o nouă încercare, o nouă posibilitate de a-mi arată de ce sunt în stare. Nu ştiu dacă voi ajunge să fac modelling şi acolo, nu ştiu nimic, totul e învăluit în mister. Cred că aceasta e ceea ce îmi place cel mai mult”, recunoaște Alina.

Toate cărările sufletului duc spre casă

A plecat pentru a deveni mai puternică, chiar dacă astfel a ajuns să fie macinată de dorul de părinţi şi soră. Cu toate acestea, nu s-a simţit nici o clipă străină în România. “Basarabean sau român, important e să nu pierzi respectul faţă de cei din jur şi să nu uiţi niciodată de unde ţi-ai început calea”.

Aruncând o privire spre viitor, Alina spune că ar vrea să savureze esenţa fiecărei clipe pe care o trăieşte, fie acasă, în Moldova, fie în alte ţări. “Nu pot şti unde voi fi peste 2 ani sau peste 5, dar zi de zi îmi spun că am de trăit doar o viaţă, iar asta îmi dă forţe să lupt, oriunde nu m-aş afla”.

Distribuie articolul: