Studiază economie, dar cochetează cu modelingul și tinde să ajungă sus și departe, pornindu-se însă din Călărași, Republica Moldova. Alina Triboi este tânăra care își construiește o carieră în acest domeniu la Iași, România. Deși este abia la început de cale, știe sigur ce vrea de la acest domeniu și deja are multe să îi ofere.

Tind să ajung pe piața internațională de modeling

Activitatea mea în modelling a început în România, dar industria modei nu se rezumă doar la o locație sau țară. Urmăresc cu interes și activitatea și evoluția industriei fashion din R. Moldova, însă eu tind să acced la piața internațională de modeling. Nu nu am avut ocazia să lucrez pentru brand-urile moldovenești, însă din experiența pe care o am aici, în Iași, este o industrie care crește și se dezvoltă foarte rapid.

alina triboi

Fiecare tânăr are nevoie de o școlire, este baza pentru multe care vin

Facultatea e locul în care fiecare tânăr începe să-și cultive valori și să dezvolte cunoștințe vaste. Acestea îi vor contura personalitatea și îi vor defini viitorul. Un model nu trebuie sa fie doar un etalon al calităților fizice, ci și un exemplu de femeie puternică, capabilă mereu să analizeze, inteligentă și determinată în acțiuni.

alina triboi

Orice vis măreț începe cu un visător

Visuri și aspirații sunt multe, dar prefer să vorbesc despre ele atunci când acestea devin realitate. Voi minți dacă spun că nu mi le croiesc și eu. DA, însă las mai bine să se întâmple, ca să poată vorbi ele pentru mine.

Modelul trebuie sa aibă flexibilitatea de a se mula pe cerințele brand-ului 

Sunt fascinată de lumea marilor creatori de modă, a top-modelelor și a prezentărilor pe podium. O campanie bine gândită și creată de artiști adevărați poate servi întotdeauna drept sursă de inspirație. Modelingul, de fapt, înseamnă multe: și modă, și fashion, și frumusețe și îngrijire, și alimentație, dar și inteligență. Modelul trebuie sa aibă flexibilitatea de a se mula pe cerințele brand-ului pe care îl reprezintă.

alina triboi

Cariera de model e frumoasă și intensă, însă nu poate da prea mult roade

Modelingul este o carieră frumoasă și intensă, însă de cele mai multe ori e scurtă. Dă roade doar dacă depui mult efort, multă muncă și ai suficientă determinare. Într-adevăr nu poți face asta toata viața, sunt prea puține oferte pentru modele 40+ și/sau mai în vârstă. Iată de ce este foarte binevenit pentru un model să dezvolte abilități și în alte domenii, să se gândească la o afacere proprie, etc.

alina triboi

Portofoliul meu nu este doar cel cu poze

Portofoliul meu cuprinde nu doar fotografii de la prezentări și shooting-uri de modă, dar și calități precum calmul, motivația, perseverența și capacitatea de a mă descurca atât cu succesul, cât și cu eșecurile. În ceea ce privește perspectivele de viitor, consider că prin muncă și dedicație se poate ajunge departe dacă îți dorești suficient de mult.

Foto: Arhivă personală