Indianul care a împădurit 550 de hectare de pădure cu propriile mâini a dezvăluit, pentru presa internațională, mai multe detalii despre această realiyare. Se numește Jadav “Molai” Payeng și este un simplu membru al unei familii tribale din Jorhat, India.

Pe parcursul ultimelor trei decenii, indianul Jadav Payeng a plantat 1360 de acri, adică 550 de hectare de pădure. A început totul de la zero, pentru că zona pe care a ales-o era absolut pustie și nu găzduia nicio vietate.

Deși face parte dintr-o comunitate tribală din India, bărbatul a reușit o performanță nemaivăzută: acum, pădurea de sa 550 de hectare găzduiește rinoceri, turme de elefanți, tigri Bengal, căprioare, dar și păsări precum vulturii.

Puieții de arbori din specii rare au fost irigați printr-un sistem de picurare din bambus, meșterit de el însuși. În acelaşi timp, Payeng a adus în zonă termite, furnici şi râme, care să asigure fertilizarea solului.

Se pare că nici autoritățile hinduse nu au rămas indiferente față de munca titanică a lui Jadav. Guvernul hindus a denumit pădurea în cinstea numelui său, iar cea mai importantă universitate din țară l-a numit pe Jadav drept ”Omul pădurilor din India”.

Jadav a luat legătura cu autoritățile și după ce braconierii au încercat să-i vâneze câțiva rinoceri.

“Payeng este un adevărat luptător pentru conservarea naturii, care munceşte cu generozitate, arătând ce poate face o persoană obişnuită, cu motivaţie şi putere de muncă,” spune Tarun Gogoi, oficial din provincia Assam.

Bărbatul a fost interesat încă de la începuturi să mențină conservată ”zona naturală” pe care și-a propus să o creeze. Pământul pustiu pe care a decis să-l împădurească, devenise, cu aproape 30 de ani urmă, victima unei inundații care i-a distrus toate viețuitoarele.

Viața personală a lui Jadav este modestă: acesta locuiește într-o colibă simplă din pădure alături de soție și cei trei copii ai lor. Împreună cu familia, Jadav îngrijeşte de o fermă de bovine, iar laptele pe care îl vinde este singura sursă de venit a familiei Payeng.

În continuare, puteţi urmări un film care ilustrează viaţa acestui bărbat:

 Foto: tboltkid.com, arownd.net, carlobevilacqua.photoshelter.com, www.demotix.com, betterworld.blog.co.uk, bigthink.com.

Distribuie articolul: