Dacă întrebi o femeie ce fel de bărbat îi place, îţi va răspunde imediat, pentru că aproape fiecare are în minte o imagine clară, modelată, inspirată din filme, cărţi sau personaje reale din anturajul ei.

Cunosc femei cu studii superioare care n-ar accepta nici în somn să fie cuplate cu bărbaţi fără studii de masterat cel puţin. Cunosc bărbaţi cărora puţin le pasă de CV-ul femeii (doar dacă nu o ascultă pe mămica, care tot femeie e), „tânăra şi drăguţă să fie”.

Conform stereotipurilor, ne zice psihologul Mieke Mievis, femeile mai caută azi bărbaţi de viţă nobilă, cu un post şi salariu bun, iar bărbaţii par să acorde mai multă importantă fizicului feminin.

Femeile par mai exigente decât bărbaţii. Deseori auzi vorbindu-se despre un „partener perfect”, „bărbatul visurilor mele”, „jumătatea mea”, despre care se subînţelege că nu poate fi mai rea decât ea însăşi.

Bărbatul perfect nu există, susţine Mieke Mievis, şi dacă încă mai sunteţi în căutarea acestuia, vă pierdeţi timpul în zadar. „Nu se poate, ripostează femeile, putem încerca să-l schimbăm noi, să-l educăm, să-l șlefuim”. „E absolut ireal, zic psihologii. Nu puteţi schimba natura omului, puteţi doar simţi potenţialul unui bărbat pentru o relaţie. Bărbaţii sunt mai realişti : ei trăiesc mai mult în prezent şi au mai puţine aşteptări de la parteneră”.

Distribuie articolul: