Bărbaţii preferă blondele, o frază devenită celebră, urcată deja la rang de axiomă. Este oare adevărat că blondele au tras biletul mai norocos, sau e doar o strategie de PR reuşită? Să vedem toate argumentele pro şi contra.

Pro

Ne adresăm bărbatului preistoric. Peter Frost, un antropolog canadian, susţine că, din cauza pericolelor la care se expuneau bărbaţii preistorici, lungimea vieţii lor era una destul de scurtă. Deci lipsa de timp, îi facea să pună ochiul pe femeile care ieşeau mai mult în evidenţă. `Atunci când ai un grup mai mare din care trebuie să alegi o singură femeie, o alegi pe cea care îţi atrage atenţia cel mai rapid`, spune Frost. Nu ştiu de ce Frost tace despre roşcate în aşa caz, or oamenii preistorici nu aveau păr roşcat?

Acelaşi Frost afirmă că există o diferenţă aproape imperceptibilă în pigmentarea bărbaţilor şi a femeilor. Pielea bărbaţilor produce mai multă melanină şi ei au un nivel mai ridicat al hemoglobinei, ceea ce o face mai închisă. în aşa fel, femeile par mai palide, iar culoarea pielii devine o caracteristică sexuală secundară. în plus, părul blond, la fel ca şi cel al copiilor este mai fin, de aceea culoarea deschisă a părului se asociază, de obicei, cu tinereţea. Astăzi bărbaţii s-au deprins şi cu bronzul de la solar, dar şi-au lăsat ei oare iluziile despre blonde?

Studii medicale au arătat că femeile blonde au o cantitate mai mare de progesteron decât brunetele, acest hormon feminin fiind extrem de important la capacitatea femeii de a fi fertilă. Deci, bărbaţii inconştient îşi aleg o parteneră aptă de a da naştere unui urmaş. într-o cantitate mai mare însă, progesteronul este raspunzator de crizele de plans. Dar şi aici există un plus: el face ca o femeia să pară mai docilă, mai afectuoasă şi mai dulce.

David Johnston de la Queensland University of Technology din Australia susţine că blondele au mai mult noroc pe piaţa măritişului. De ce? Studiile au arătat că soţii blondelor au un salariu mai mare cu apoximativ 6% decât soţii femeilor cu altă culoare a părului.

Deci ce facem, ne programăm pe maine o vizită la salon, sau tragem cu ochiul şi la argumentele contra?

Un stiudiu făcut pentru Garnier Nutrisse a constatat că 76 la sută dintre bărbaţi cred că brunetele sunt femei mai inteligente, în timp ce 71 la suta spun că preferă femeile cu părul mai închis pentru relaţii pe termen lung.

Bărbaţii, de asemenea, susţin că brunetele sunt mai bune gospodine, 51 la suta afirmând că sunt mai bune la organizarea căminului, în timp ce 48 la suta cred că ele sunt cei mai buni bucătari.

Când vine vorba de căsătorie mai mult de jumătate au afirmă că se vor căsători mai degrabă cu o femeie brunetă deoarece acestea sunt mult mai de încredere şi sensibile.

Tu ce crezi? Dacă bărbaţii peferă blondele, oare Eva ce culoare a părului a avut?

Distribuie articolul: