Personalități notorii, cu origini daneze, s-au afișat în diferite orașe ale lumii, de la New York la Londra, ținându-se de mâini pe stradă. Toți sunt bărbați și protestează împotriva atacurilor la care sunt supuși homosexualii.

Asta după ce un cuplu din Danemarca a fost atacat de un grup de huligani după o petrecere la club. Un bărbat de 21 de ani și 5 adolescenți au fost reținuți de poliție după ce i-au agresat pe Ronnie Sewratan-Vernes (35 ani) și Jasper Vernes-Sewratan (31) care mergeau acasă după o petrecere în club. Ronnie a rămas fără patru dinți în gură, iar Jasper cu mai multe coaste fisurate.
couple

Aproape niciodată nu arătăm în public că avem o relație. Dar băusem puțin, afară era întuneric și aproape nimeni pe stradă, așa că ne-am luat de mână., au povestit cei doi.

În susținerea cuplului de homosexuali, fondatoarea unei reviste daneze, Barbara Barend, a îndemnat pe Tweeter bărbații din toată lumea să se plimbe pe stradă ținându-se de mână. Au dat curs apelului chiar și politicienii, actorii, sportivii, oamenii de afaceri din toată lumea.

View image on Twitter
View image on Twitter

Ambasada Danemarcei la Londra

Participanții campaniei sunt de toate vârstele și de toate rangurile sociale. Poliția din Rotterdam s-a implicat în campanie. Nu au rămas deoparte nici doi lideri religioși din sudul orașului Amsterdam,  David van Veen and Erick Versloot.

capture-20170406-110849

Danemarca a fost prima țară din lume în care a fost legalizată căsătoria dintre persoanele de același sex. Se întâmpla în 2001. Deși a trecut mult timp de atunci, homofobia mai este o problemă.

Sursa: cnn.com