OSCE a dat start unei campanii împotriva violenței în familie, desfășurată deja al zecelea an consecutiv. Misiunea OSCE în Moldova a realizat un spot publicitar, în cadrul campaniei mondiale ”16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, cu sloganul ”Bărbații adevărați nu bat femeile”. Spotul publicitar lansat îndeamnă bărbații să spună „Nu violenței în familie”, reamintindu-le că “Bărbații adevărați nu bat femeile”.

În același spot realizat de către OSCE, se prezintă câteva date statistice referitoare la violența în familie: 63% dintre femeile Republicii Moldova, au declarat că au fost supuse violenței fizice, psihice, morale sau sexuale, din partea soțului sau a partenerului; mai mult de 94% din cei care sună la telefonul de încredere, sunt femei. Circa 40 la sută dintre femeile din Moldova, au declarat că sunt victime ale violenței fizice.

Legislația Republicii Moldova condamnă violența în familie, în pofida acestui fapt, din păcate, prea puține femei – jertfe ale violenței în familie, se adresează autorităților sau apelează la telefonul de încredere.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), 91,7% dintre femeie, au fost măcar o dată insultate de către soț sau partenerul de viață. Deși campaniile informative sunt tot mai frecvente și mai vizibile, datele BNS demonstrează că violența în familiile din Moldova, nu se află în scădere.

Vezi spotul publicitar de mai jos, iar dacă te regăsești printre datele statistice prezentate mai sus, mereu poți apela la telefonul de încredere pentru femei: 0 8008 8008. Spune ”Stop! Violenței în familie”.

 

Distribuie articolul: