17201335_1584248701602789_5489501939347103232_n (1)

Acum patru ani, soțul Irinei Pogorelaia (bărbatul din imagine) a decis că vrea o barbă lungă. Stilist de meserie, a ținut să învețe cum se tunde și cum se îngrijește corect barba. Vestea că Irina tunde bărbi s-a răspândit repede, așa că i-au călcat pragul salonului de înfrumusețare foarte mulți clienți, de toate vârstele. Vezi ce recomandări are stilistapentru bărbații „brutali” cu barba lungă.

În 2013, toți bărbații își lăsau barbă îngustă și mică. Doi ani mai târziu, a devenit „trendy” să fii ușor nebărberit. La sfârșitul lui 2015, s-au făcut vizibili așa-zișii „lumbersexuali”. Această tipologie a fost inspirată de eroul popular american Paul Bunyan, uriaşul tăietor de lemne cu barba lungă, părul cu aspect uşor neîngrijit, tatuat, îmbrăcat în pulover sau cămașă groasă cu carouri şi bocanci. Astăzi, mai este actuală barba de viking sau cowboy, deci de om al Vestului Sălbatic, ne-a povestit stilistul Irina Pogorelaia. O asemenea barbă necesită îngrijire, nu glumă.

Viking_detachable_beard_73664e9e-a3da-4797-b35f-f263052cf8e1_1024x1024

„Barba e același păr de pe cap, ba chiar este mai deasă ca textură și cere îngrijire deosebită. Bărbații cu barbă trebuie neapărat să o spele cu un șampon ce are efect de înmuiere, apoi să o trateze cu balsam, ceea ce va permite modelarea ei ulterior”, recomandă stilista.

Să nu credeți că grija trebuie să se încheie aici. Barba, la fel ca părul de pe cap, tinde să absoarbe transpirația, ceea ce înseamnă miros urât. Da da, barba va mirosi urât dacă nu este tratată și cu uleiuri. Stilista Irina Pogorelaia recomandă uleiurile cu aromă moale, cum este cel din trandafir.

„Pielea de sub barbă este bulverabilă. Neapărat să folosească ueliuri naturale. Uleiul de trandafir lasă un miros foarte plăcut și să nu uităm, părul păstrează pentru un timp îndelungat mirosurile. Tocmai de aceea, se recomandă a evita mirosurile înțepătoare. Nu uitați că bărbații transpiră de regulă foarte mult, de aceea uleiurile în contact cu mirosul transpirației pot căpăta un miros ucigător, extrem de neplăcut”, a subliniat Irina.

17098199_1584275351600124_1756152130678190809_n

Iar acum să vorbim despre tunsori. Barba trebuie îngrijită, trebuie să aibă o anumită formă. Efectul exagerat de „barbă neângrijită” va avea un impact invers decât cel țintit. Se cere o vizită la „barber”, frizerul de barbă, regulată. Dacă bărbații se descurcă singuri la tuns, atunci să opteze pentru aparatul de ras, dar să țină cont de faptul că forma bărbii dictează aspectul general al chipului. Îl poate rotunji sau, invers, îl poate subția.

„În zona tâmplelor și a pomeților, barba trebuie să fie scurtă, iar în regiunea bărbiei- lungă. De acest sfat trebuie să țină cont mai ales bărbații care au față rotundă și obrajii mai plini. Bărbații slabi, cu fața lungă, pot să lase mai mult păr în zona pomeților. Dacă sunt durdulii atunci barba trebuie să aibă forma ovală, iar cei cu fața trasă pot opta pentru o formă pătrată.”

Citește și: Ce ascund, de fapt, bărbaţii care poartă barbă?

Există un motiv foarte serios pentru care bărbații și-ar putea dori o barbă. Aceasta dă senzația de „buze pline”.

„Bărbații de regulă au buzele subțiri. Atunci când se lasă barbă, se creează o iluzie optică, și anume că buzele sunt mai pline. Deoarece nemijlocit lângă linia buzelor nu crește păr, căpătăm această senzație, de buze cărnoase”, a explicat Irina.

Mai există un motiv pentru care barba ar fi binevenită. Femeilor le place să fie gâdilite cu bărbia ușor nebărberită. Pe lângă faptul că barba e un accesoriu bun eventual pentru un masajul erotic, aceasta mai poate ajuta la înveselirea partenerei. Christmas-beards-and-mens-hairstyles-2017

„Imaginați-vă, pe 1 martie agățați un mărțișor în barbă, pe 8 martie o fundiță, iar de Anul Nou o jucărie. Credeți că îi va rezista jumătatea? O va cuceri îndată cu o asemenea imagine. Nu uitați că mai putem și vopsi barba, exact ca părul de pe cap. De altfel, aici trebuie să menționez că vin foarte mulți bărbați cu barba căruntă ca să îi redăm aspectul de altădată.”

Vezi și:  Secrete pentru un păr strălucitor

Foto: Arhivă personală, beardowear.com, keywordsuggest.org