O vacanță și un concert de lux nu te pot face fericit, potrivit unui studiu american, ale cărui rezultate sunt surprinzătoare. Însă dacă ai comandat deja un bilet pentru o croazieră, nu te grăbi să renunți, dacă asta este cu adevărat visul tău și nu dorința de a-i impresiona pe cei din jurul tău.

Studiul american arată că pe oameni îi face mai fericiți experiența de viață, decât achiziționarea unor lucruri materiale, scrie cotidianul Daily Mail.

După topografierea a 241 de participanţi, cercetătorii americani au descoperit că oamenii care aleg să cumpere experienţe de viaţă (deoarece acestea au fost în conformitate cu dorinţele lor sau interesele şi valorile raportate), au avut un sentiment mai mare de împlinire. Cu toate acestea, oamenii care au ales experienţele de viaţă pentru a obţine recunoaştere din partea celor din jur au raportat o senzație de nemulţumire.

Așadar, cea mai bună întrebare pe care trebuie să ți-o pui în momentul când vrei să cheltuiești o sumă mare de bani este motivul pentru care cumperi acel ceva. Motivaţia apare pentru a amplifica sau a elimina efectul de fericire după achiziţie, mai scrie cotidianul britanic.

 

Distribuie articolul: