Cu siguranță că mulți dintre noi au auzit despre proprietățile neobișnuite ale bananelor coapte bine, ale cărei coajă ajunge până la nuanța specifică de maro. Puțini, însă, știu ce anume conțin bananele ajunse la acest stadiu de dezvoltare. Despre efectul incredibil al acestor fructe cu coaja maro asupra organismului nostru, aflăm din presa străină.

Conform Japanese Scientific Research, ingredientul magic al bananelor cu coajă complet înnegrită se numește TNF (Tumor Necrosis Factor), recunoscut pentru capacitatea sa de combatere a tuturor tipurilor de celule anormale și de omorâre a acestora. Astfel, petele maro de la suprafața cojii bananelor pot fi numite adevărate elemente de imunitate contra cancerului.

Cu cât bananele sunt mai coapte, cu atât nivelul de antioxidanți pe care acestea îi conțin, crește. În acest mod, bananele răscoapte sunt de opt ori mai eficiente pentru sănătate, decât cele verzi sau abia coapte, astfel că nu doar imunitatea are de beneficiat de pe urma acestor proprietăți, ci și inima. 

Tumor necrosis factor este recunoscut ca și o proteină produsă de către celulele animale, care permite „comunicarea” dintre restul celulelor din organism.

National Center for Biotechnology Information subliniază că această proteină protejează foarte intens sistemul imunitar al organismului uman și oprește dezvoltarea anormală a celulelor albe din sânge. 

Japonezii mai afirmă că oamenii care consumă zilnic o banană, coaja căreia este de culoare maro închisă, pot fi liniștiți în privința celulelor canceroase din organismul lor. Totuși, se recomandă ca diabeticii să fie mai atenți în această privință, deoarece consumul de banane mai înseamnă și creșterea nivelului de zahăr în sânge.

Cel mai eficient mod de păstrare a bananelor la temperatura camerei presupune învelirea codiței ciorchinelui cu o folie de plastic transparent, care va prelungi viața fructelor și durata lor de păstrare. 

Foto: chefwannabee.comdietamediteraneana.wordpress.com

Distribuie articolul: