Balurile purităţii , în care o fată se angajează să rămână „pură” până în ziua nunţii, se „căsătoreşte” simbolic cu Dumnezeu şi îi promite tatălui ei că va rămâne fecioară până în momentul în care va deveni soţie, au devenit un adevărat fenomen în America, având loc în 48 din 50 de state, scrie realitatea.net.

Balurile sunt în fapt nişte ceremonii grandioase în care fetele, toate în jurul vârstei de 12 ani, sunt îmbrăcate în rochii albe şi dansează cu taţii lor care promit că le vor proteja acestora puritatea, scrie jurnalul.ro

În timpul ritualului, fetele primesc din partea taţilor un inel, simbol al promisiunii ce nu trebuie încălcate. De fapt, promisiunea presupune să nu existe niciun fel de contact de natură sexuală, nici măcar săruturi, până după căsătorie. Potrivit Daily Mail, cel mai lung astfel de legământ a fost ţinut vreme de 14 ani.

ning.com

La un astfel de eveniment iau parte şi peste 60 de taţi, care semnează un „contract al purităţii”, în care sunt numiţi „Înalţi Prelaţi ai casei şi familiei” şi jură „în faţa lui Dumnezeu să le asigure protecţie fiicelor, în ceea ce priveşte puritatea”.

Ritualul are loc în tăcere, iar fetele îşi depun jurământul înaintea Domnului printr-un trandafir alb lăsat în faţa unei cruci. Ceremonia se încheie cu un dans între fete şi taţii lor.

„Fetele păstrează acest inel de puritate pe deget şi, din acel moment, sunt măritate cu Domnul, iar tatăl este iubitul lor. Unul dintre lucrurile importante este să-ţi aminteşti că tu ai făcut alegerea să urmezi calea Domnului şi să te salvezi de la a săruta o mulţime de broaşte râioase în drumul către descoperirea prinţului fermecat”, îi explică Ron Johnson fiicei sale în cadrul documentarului.

Distribuie articolul: