Anna Cudreț este fondatoarea trupei „Wedding Ballet”. Coregrafa meșterește emoții în cele mai importante zile din viața oamenilor. Are o trupă formată din patru balerine profesioniste, care dau un ton rafinat evenimentelor. De la Anna aflăm preferințele mirilor de la noi în materie de dans.

20170209_110926Cum s-a născut trupa Wedding Ballet? De unde ideea și inspirația?

„Familia mea e de vină. Membrii familiei mele au fost primii care mă tot rugau să dansez la evenimentele lor: zile de naștere și cumetrii. Și atunci, în momentul în care am absolvit Colegiul Național de Coregrafie m-am gindit: „De ce să nu creez împreună cu colegele mele de clasă o trupă din 4 balerine?” Am creat-o cu titlu de experiment. Mă gândeam că ar dura fix cât o vară. Rezultatul mi-a depășit așteptările. În acea vară, am avut 12 nunți și o sumedenie de rezervări pentru anul viitor ! Deci, după un an de activitate m-am gândit că gluma se îngroașă și că a venit timpul să oficializez lucrurile. Am creat o denumire cu care am rămas până în ziua de astăzi- „Wedding Ballet”.  Trupa s-a născut în anul 2014 și e alcatuită din 4 balerine profesioniste!”

Care este aportul vostru la transformarea unui eveniment obișnuit într-unul memorabil, despre care să vorbească „târgul” încă mult timp înainte?

IMG_20160722_205259_57

„Noi suntem mâna dreaptă a mirilor. Îi însoțim peste tot, pe parcursul întregului eveniment. Întâmpinăm împreună oaspeții și „dezbrăcăm mireasa”. Foarte multe mirese nu-și pot închipui cum noi, în vârful degetelor, dansăm colacul miresei și închinăm darurile. Cel mai frumos serviciu rămâne însă dansul mirilor. Pentru fiecare cuplu gândim o coregrafie irepetabilă.”

Ce costume aveți? Pentru care optează de cele mai multe ori mirii? Să fie clasicul alb?
received_1041289789242354
„Acasă am o cameră întreaga rezervată doar pentru costumele noastre. Toate sunt în 4 exemplare , dar mai avem și rochii a câte 8 exemplare pe care cel mai des le folosim la primul dans . De cele mai multe ori, mirii optează pentru rochii de culoarea albă și lungi. Avem miri care vor să vadă adevarate balerine în clasicul tutu, de aceea dorința clientului este o lege pentru noi !”

Pe ce muzică dansați? Tot clasică? 

FB_IMG_1476272550249
„Stilul de muzică pentru noi nu are mare importanță , putem dansa pe orice melodie, dar preferăm ceva apropiat de muzica clasică. E bine cunoscută de noi și atunci ne simțim mult mai libere!”

Care a fost cea mai extravagantă nuntă moldovenească la care ați participat?

received_511569729040181
„Cea mai extravagantă nuntă pentru noi a fost în vara anului 2016. Un cuplu superb (cu care ținem legatura și astăzi) a dorit să combine două stiluri de dans ( clasic și hip hop ). Farmecul era în faptul că și balerinele au dansat mai modern. Acea nuntă s-a întipărit pentru noi ca una de neuitat.”

Cine sunt membrele? Cine dansează alături de tine?

received_1041288762575790
„Nici nu vă imaginați cât de greu a fost să realizez această idee. Membrele trupei se tot schimbau, căci nu tuturor le plăcea ideea, și apoi, recepțiile la care noi dansăm au loc mereu seara târziu. Astăzi, alături de mine sunt mereu Morari Maria , Condratenco Gabriela,  Luțic Alexandra și Bagrii Ana -Maria. Balerinele sunt adevărate profesioniste, toate  au absolvit Colegiul Național de Coregrafie,  activează în calitate de artiste de balet la Teatrul Naţional de Operă și Balet „Maria Bieşu”. Când mirii mă întreaba ce experientă aveți și le spun 12 ani, atunci toate celelalte întrebari dispar!”

Cine pune coregrafia?

„Eu răspund pentru coregrafia primului dans al mirilor, eu personal le dau lecții de dans. Trebuie să spun că dansul și muzica sunt în sângele moldovenilor. Foarte rar, mirii prind greu pașii. În general, se descurcă foarte bine și mă fac să mă simt mândră de ei pe ringul de dans, în ziua nunții lor.”

received_1041656802538986

Îți mulțumim pentru acest interviu. Acum, grație ție, sunt pe unda romantică și cred că așa va fi până la sfârșitul zilei.

Foto: Arhiva personală

Distribuie articolul: