Doctorul Steve Faulkner, cercetător la Loughborough University, spune că băile fierbinți au la fel de multe beneficii ca exercițiile fizice și ajută la prevenirea a două tipuri de diabet. 

El a explicat pentru „The Conversation” că o baie fierbinte poate îmbunătăți esențial starea de sănătate. Doctorul Faulkner și echipa lui au cercetat efectul pe care îl are baia fierbinte asupra zahărului și a caloriilor . Studiul a implicat 14 oameni care s-au bucurat de o oră de baie, au fost supuși unei sesiuni de alergat la 40 de grade căldură, apoi la o oră de ciclism. Ulterior, au fost numărate caloriile arse în timpul fiecărei activități. Deși ciclismul a topit mai multe calorii, s-a demonstrat că baia fierbinte a pus pe jar aproape la fel de multe calorii câte au pus pe foc plimbările de 30 minute.

„Nivelul de zahăr a scăzut cu 10 la sută după ce participanții au făcut o baie fierbinte, rezultat pe care nu l-au obținut după exercițiile fizice. Băile pot contribui la reducerea inflamațiilor de durată pe care le implică deseori două tipuri de diabet”, a mai explicat doctorul.

Sursa: harpersbazaar.com

Distribuie articolul: