Sunt contra felului în care este promovat tutunul în Republica Moldova, de aceea au decis să devină ambasadori în cadrul Campaniei antitutun, inițiate de plaforma E-sănătate și susținute de Ministerul Sănătății și Centrul PAS. Băieții din trupa InQuadro se declară contra fumului de țigară în locurile publice și susțin că mesajul lor trebuie să fie auzit și de legiuitori.

La invitația Platformei E-Sănătate.md, membrii trupei, Andrei, Ion și Igor, au acceptat și chiar au decis să fie ambasadorii Campaniei antitutun, susținută de Ministerul Sănătății și Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS), care promovează protecția oamenilor de fumul de țigară în localurile de alimentație publică.

foto: Facebook

„Am rămas șocați să aflăm că numărul fumătorilor este în permanentă creștere, iar prevederile legale existente în acest domeniu sunt permisive. Ideea e că fumătorii sunt îndemnați să fumeze în continuare. Așa stau lucrurile la noi. Reclamele la țigări sunt foarte pompoase și colorate, țigările sunt foarte accesibile și se fumează cam peste tot… nu e bine. Sperăm ca aceste mesaje să ajungă și la cei din Parlament, care sunt obligați să voteze legea privind controlul tutunului, spre binele societății pe care o reprezintă”, au comunicat soliștii, pentru Revista noastră.

Filmările pentru spotul de participare la campanie au fost realizate încă de la mijlocul lunii februarie, însă primele rezultate au apărut pe internet abia azi.

Băieții ne-au comunicat că vor pleda și în continuare pentru un mod non-toxic de viață: „Facem sport și îi îndemnăm și pe alții să facă. Din când în când, mai mergem la săli de forță și nu atât pentru a ridica greutăți, cât pentru a practica exerciții cardio.”

Distribuie articolul: