Copiii mici sunt foarte receptivi la jocurile educative bazate pe material intuitiv. Cuvintele scrise pe cartonaşe sau imaginile desenate pot fi reţinute uşor de memoria micuţilor. Dovada o avem în aceste imagini în care un băieţel de doar 16 luni demonstrează tuturor că repetiţia este mama învăţăturii, scrie livebiz.ro.

În aceste imagini Torin are doar 16 luni şi cunoşte deja o mulţime de cuvinte pe care le-a învăţat în cadrul unui program intitulat „Your Baby Can Read” (Copilul tău poate citi). Cu toate acestea, tatăl său a continuat dezvoltarea limbajului micuţului prin intermediul unui joc de cartonaşe pe care sunt scrise cuvinte ce reprezintă noţiuni din jurul lui. Rezonanţa cuvintelor pronunţate de tatăl lui sunt asociate cu imaginea literelor fiecărui cuvânt.

Deşi sunt împrăştiate în jurul său, micuţul are deja formată reprezentarea vizuală a cuvintelor pronunţate de tatăl lui, ceea ce face foarte uşoară descoperirea lor. Totuşi la final Torin chiar ne convinge că ştie ce este scris pe un anume cartonaş.

Bucuria lui Torin când găseşte cartonaşul corect este impresionantă cum de altfel şi admiraţia tatălui pentru reuşita fiului său. Folosind acest joc şi acest program educativ, un copil poate învăţa în fiecare zi cel puţin cinci cuvinte noi. Priviţi-l pe acest copil minunat în acţiune în filmuleţul de mai sus. Este greu de crezut ce poate face la vârsta lui.

Sursa: Livebiz.ro

Distribuie articolul: