Ca să-ți menții frumusețea și tinerețea, nu e neapărat să cheltui foarte mulți bani. De cele mai multe ori, componentele ”minune” le poți găsi acasă, chiar la îndemână. Îți propunem o serie de trucuri pe care să le aplici atunci când faci baie și care te vor menține frumoasă și plină de viață.

Iată câțiva pași care transformă o baie, într-o ședință de înfrumusețare și relaxare:

O să ai nevoie de:
– cartea pe care o citești
– o lămâie/ și portocală
– coaja de la unul sau două grapefruit-uri
– ulei de măsline
– ceai de ierburi 

1. Umple cada cu apă, aceasta nu trebuie să fie prea fierbinte. Verifică dacă e potrivită temperatura apei, atunci aceasta trebuie să fie suportabilă. Mai bine să adaugi pe parcurs câte un pic de apă caldă, decât să o faci din start  prea fierbinte. Nu adăuga în apă, în nici un caz spumă de baie.

2. Adaugă în apă coaja de la unul sau două grapefruit-uri și stoarce o lămâie în cadă, iar coaja, o mărunțești și o pui în cadă. Bucățile de coajă nu trebuie să fie prea mărunte, aproximativ de dimensiunea unei cutii de chibrite sau în jumătate, o să ai nevoie de ele mai târziu. Grapefruit-ul și lămâia se utilizează în lupta cu celulita, dar pe lângă acest fapt, o să ai parte de o aromaterapie extrem de relaxantă și revigorantă.

3. Creează-ți o atmosferă relaxantă cu ajutorul luminii. Fie că îți pui câteva lumânări în baie, fie că iei cu tine o sursă alternativă de lumină sau scazi intensitatea luminii (dacă e posibil). Nu uita că ai cu tine o carte, așa că lumina nu trebuie să fie prea slabă.

4. Aplică uleiul de măsline pe față și pe păr (poți alege doar o opțiune), după ce te-ai spălat preventiv pe față, doar cu apă caldă. Uleiul de măsline e recunoscut pentru puterea sa de a reînnoi celulele, dar și pentru efectul de lifting pe care îl are. Indiferent ce vârstă ai, o să observi îndată o îmbunătățire a calității pielii și chiar o ”vindecare” a ridurilor mărunte.

5. Urcă în cadă și să înceapă relaxarea supremă! Lasă masca de pe față și păr să acționeze, pielea să se înmoaie și să se aromatizeze. Citește! Faptul că citești în cadă, nu e doar îmbinarea a două lucruri plăcute. Atunci când citești, mintea ta evadează undeva departe și uiți de noțiunea timpului, iar corpul tău se înmoaie și relaxează pe merit. În cazul când faci baie fără să citești, observă chiar tu, aceasta se termină mult mai repede. Citește și soarbe din ceaiul de plante. Oricât de frumos ar arăta în filme, nu îți recomand să consumi băuturi alcoolice în baie, chiar și vin. Din cauza combinației de aburi și alcool, riști să ai amețeli, grețuri și baia se poate termina destul de repede și stresant.

 

6. Umple-te cu aromă de citrice. După ce simți că apa se răcește și ai reușit să te ”rupi” de la cartea pe care o citești, urmează al şasele pas. Pune cartea deoparte. Acum ai nevoie de bucățile de grapefruit, care au stat în apă. Grapefruit-ul are o coajă destul de groasă, care o să absoarbă apa ca un burete, strânge câteva bucăți de coajă și stoarce apa din ele peste corpul tău, repetă procedura de mai multe ori. Pielea va căpăta o aromă nemaipomenită. Cu același ”burete” citric, îndepărtează, tamponând, uleiul de pe față. Nu roade, nu-l îndepărta cu săpun. Ai răbdare, se merită.

7. Spală-te. După toate minutele sau chiar orele de relaxare, mai ai ceva de făcut. Ia o perie sau un burete mai dur și freacă pielea, iar zonele problematice cu o intensitate mai mare. Spală-te pe păr și pe corp cu produsele tale obișnuite.

 

8. Dușul de contrast. La final, fă un duș de contrast. Adică alternativ, treci de la apă caldă, atât cât suportă pielea, la apă rece, ca de vară, la fel, doar atât cât suporți. Acest sfârșit, cu siguranță va încununa ”opera”.

 


9. Savurează un suc fresh.
După ce ai ieșit din baie, savurează un suc fresh preparat acasă, nu cumpărat, pe care îl obții din citricile de pe care ai curățat coaja.

 

Notă: Acest tip de baie, se face atunci când corpul e curat. Dacă ești transpirată, fă preventiv un duș.
Notă: Dacă ai alergie la unul din componentele enumerate mai sus, renunță la el sau înlocuiește-l.

Încearcă toți cei nouă pași propuși mai sus. Crede-mă nici un salon SPA nu o să te poată face să te simți atât de relaxată, mai ales când mai și savurezi din cartea preferată!

 VĂ DORESC O RELAXARE PE CINSTE! 

Distribuie articolul: