De fiecare dată când vă culcați, trebuie să vă dați seama că nu sunteți singuri, în dormitor, ci înconjurați de milioane de bacterii care se simt perfect în condiții de umeditate și căldură. Savanții străini au stabilit ce bacterii și paraziți se ascund în dormitorul fiecăruia dintre noi, dar și cum ne putem proteja de fiecare dintre aceste ființe parazite. 

Bacteriile care și-au găsit culcuș în dormitorul tău. De-a lungul utilizării albiturilor, în ele se adună bacterii care nu sunt deloc inofensive, așa cum vă imaginați. Potrivit sleepbetter.org, pentru a dovedi lumii că au dreptate, niște savanți din SUA au testat conținutul a 50 de perne pe care dorm studenții înmatriculați la 25 de colegii americane. Ceea ce au identificat cercetătorii a fost de-a dreptul revoltător: 350 000 de colonii de bacterii Moraxella Catarrhalis – microorganisme de tipul ciupercilor care provoacă reacțiile alergice, pneumonia și bronșita. De altfel, pernele bărbaților sunt mai murdare decât ale femeilor: 480 000 de bacterii contra 290 000 de bacterii. 

Cum dispar aceste bacterii? Prin prelucrarea termică cu ajutorul apei clocotite și a călcării îndelungate. Cei care trebuie să se teamă cel mai mult sunt oamenii cu imunitatea slabă. Copiilor și persoanelor în etate, li se recomandă schimbarea albiturilor o dată în săptămână. 

 Căpușele minuscule, care se ascund în saltelele dormitorului. Acestea există în toate saltelele și în majoritatea pernelor, pentru că au toate condițiile de trai în aceste medii. Potrivit statisticilor, în fiecare dormitor există cel puțin 2 milioane de astfel de ființe mici. Ele nu pot fi văzute cu ochiul liber și nici nu vă pot crea leziuni fizice. Altceva e că aceste mici căpușe provoacă tuse, nas înfundat și boli de piele. În timpul verii, acestea se răspândesc mai des, iar timp de 10 ani, din cauza creșterii lor, greutatea saltelei pur și simplu se dublează! Nu uitați să respectați nivelul optim de umeditate din odaie și să aerisiți cât mai des pernele și saltelele. Din cauza frigului, multe dintre aceste căpușe mici pur și simplu mor. Pentru a nu contamina hainele, păstrați-le, pe timp de iarnă, în saci de plastic. 

Mucegaiul negru sau Rhizopus stolonifer

Din cauza faptului că poate popula și dormitorul, mucegaiul negru poate provoca alergii, astm, și alte afecțiuni ale sistemului respirator. Peretele afectat de mucegaiul negru trebuie prelucrat cu substanțe antiseptice sau cu soluție de ulei din arbore de ceai, soluție cu bicarbonat de sodiu, oțet sau peroxid de hidrogen. 

Ciupercile care se ascund în papucii de cameră. OMS a declarat, anterior, că fiecare al cincilea om de pe Terra suferă de micoze. În papucii de cameră bântuie spori de Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton rubrum sau Epidermophyton floccosum, care provoacă micoze. Anume din acest considerent este interzis să purtați papuci de cameră străini. Purtați ciorapi și schimbați cât mai des papucii de cameră. 

Foto: fineartamerica.comnicolas49.blogspot.cominspq.qc.catgw1916.net

Distribuie articolul: