Avocații, psihiatrii, politicienii, brokerii, detectivii au nevoie de o față „de gheață”, care să nu le trădeze emoțiile, așa că recurg la injecțiile cu Botox.

Luna trecută, Asociația Britanică a Chirurgilor Plastici a anunțat că numărul operațiilor plastice a scăzut cu 40 la sută. Această schimbare s-ar putea datora faptului că oamenii aleg căile non-chirurgicale, așa cum sunt injecțiile cu Botox, cel mai popular tratament cosmetic din Londra. Și mai curios e că există o categorie anumită de oameni care tot mai des apelează la medici pentru această procedură: profesioniștii care au nevoie să își ascundă emoțiile. Avocații, psihiatrii, politicienii, brokerii, detectivii au nevoie de o față „de gheață”.

„Cu timpul, am observat un flux de pacienți care caută Botox pentru a reduce din expresia facială. Vin la noi mai ales oamenii care au trăsături hiper-expresive și vor să pară mai calmi, deci mai profesioniști. Am observat tendința că vin la noi foarte mulți avocați și oameni din sfera bancară. Ei caută să fie luați în serios”, a explicat medicul Esho pentru Independent.

Și chirurgul plastician Dara Liotta din New York a observat că mulți pacienți nu vin pentru frumusețe, ci pentru ajutor în meseria lor.

„Prietena mea, psihiatru de meserie, mi-a spus că în timpul conversațiilor cu pacienții își contractă mușchii faciali atât de mult ca să nu pară că îi judecă sau condamnă încât nu mai poate fi atentă la ceea ce spun pacienții. I-am sugerat să folosească Botox pentru a scăpa de acele riduri dintre sprâncene.”

Un alt motiv pentru care recurg la injecțiile cu Botox este dorința de a scăpa de transpirație, care le trădează nervozitatea sau emoțiile.

„Vin oameni care au discursuri frecvente în public, în timpul cărora au fruntea transpirată. Vor Botox ca să scape de asta. Se rușinează, căci asta arată că sunt nervoși”, explică dermatologul Roy G. Geronemus, MD.

 

Distribuie articolul: