De mai bine de 10 ani, evenimentele private, fie ele de familie sau de oficiu, pot fi asigurate cu muzică și de o singură persoană. Important este ca aceasta să aibă experiență în DJ, tehnica potrivită și câțiva giga buni de muzică. Rugat să ne detalieze avantajele unui Dj la un eveniment de familie sau de oficiu, Veaceslav Hodorogia, Dj cu o experiență de peste 13 ani, ne-a mărturisit că sunt multe, dincolo de cele financiare pe care toată lumea le pune în prim plan.

Are 13 ani de experiență ca DJ și știe totul despre pulsul de noapte al Chișinăului sau al unui eveniment privat

La nuntă lumea vine ca la o ceremonie

Veaceslav Hodorog„Recunosc, am ajuns deja și eu să primesc mai multă plăcere de la o nuntă, decât de la o seară în club, fiind ușor și alt gen de public. La nuntă toți vin îmbrăcați frumos, se comportă decent (cu mici excepții), e o atmosferă de ceremonie, unde privești cu admirație, de cele mai multe ori. Înainte de orice eveniment privat, nuntă, petrecere, încerc să aflu cât mai multă informație: stilul evenimentului, numărul și vârsta invitaților, tipul programului, etc, ca eu să știu exact ce să ofer publicului, dar și ce așteaptă organizatorii de la mine. În dependență de capacitatea localului și numărul de invitați, eu ca și Dj voi putea estima costurile, acestea reieșind din tehnica pe care trebuie să o asigur și orele pe care le voi petrece la eveniment. ”

Prețul mai mic NU este primul avantaj

„Cei care își doresc o nuntă sau cumetrie mai modernă, desigur că își iau Dj, reieșind totodată din faptul că vor avea mult tineret la eveniment. Primul mare avantaj este muzica – toate piesele se includ în varianta lor originală și nu ai riscul să auzi interpretări aiurea de la vocaliști poate mai puțin experimentați. Un Dj bun întotdeauna va ști să combine stilurile de muzică așa ca toți invitații, de toate vârstele, să se poată distra: fără două ore de muzică populară și estradă, că riști să aluneci în plictiseală. Cel mai important este, cred, partea financiară. Un Dj te costă cu mult mai ieftin decât o formație sau un band!”

Totul depinde de scopul și dorințele organizatorilor

Veaceslav hodo„Prețurile pe piața noastră încep de la 150 de euro și pot ajunge până la 400-500 euro, în dependență de factorii indicați mai sus. Un taraf, orchestra sau Band costă de la 1200 euro și până la câteva mii bune, deja în dependență și de popularitate. Există la majoritatea evenimentelor tradiția unei mini discoteci, de 30-40 de minute, pe care lăutarii nu o pot asigura, deci ei au un Dj neapărat în echipa lor.”

Nu merg la evenimente cu playlist-ul pregătit de acasă

„Am vreo 300 Gb de muzică cu piese de tot genul! Să știți că eu nu merg cu playlist-ul pregătit de acasă la evenimente, ceea ce pun este dictat de atmosferă și de gusturile oamenilor de la petrecere. Sunt situații când playlistul îl stabilim împreună cu organizatorii evenimentului: mirii, părinții, familia, omagiatul, etc!„

Dacă nu știi bine muzica autohtonă, mai bine să stai acasă

„Acei „Dj corporativi” trebuie să cunoască bine muzica etno, estrada noastră, dar și cea românească – sunt chestii indispensabile pentru momentele de la masa mare, spre exemplu, când trebuie să incluzi melodia la secundă, nu la minut. Oamenii nu cunosc denumirea și încep să cânte sau spun unele fraze din piesă! (râde) Desigur un lucru foarte important este să simți foarte bine publicul, ca să poți pricepe ce gen de muzică să le dai. Un Dj care are planuri mari, venind la petreceri private, trebuie să aibă și echipament bun, boxele trebuie să sune perfect – acesta fiind un plus, microfoane și internet mereu asigurat.”

veaceslav h