Buze sângerii, coafură perfectă, rochie elegantă cu spatele gol și machiaj în ultimele tendințe – până aici toate frumoase. Unicul element care trădează reprezentanta Austriei la Eurovision 2014 este barba neagră – un atribut total masculin. Concurenul Cristinei Scarlat la ESC 2014 din partea Austriei este un travestit.

Conchita Wurst, un bărbat devenit femeie, va reprezenta anul acesta Austria Eurovision Song Contest 2014. Recent, Conchita a prezentat videoclipul pentru piesa ei “Rise Like A Phoenix”, scrisă de Charly Mason, Joey Patulka, Ali Zuckowski și Julian Maas.

Concurenta Cristinei Scarlat din partea Austriei povestește că apariția sa scenică s-a produs în 2011, la show-ul “Die große Chance” (Șansa cea mare) din Austria. 

Cochita Wurst

“Pentru mine, lucrul cel mai special și onorant este că Austria a demonstrat toleranță și m-a acceptat. Sunt foarte fericit pentru acest lucru. Am fost delegat să fiu vocea Austriei și acest lucru într-adevăr mă face foarte mândru. Eu sunt pentru o societate fără ură și discriminare. Dacă eu sunt sincer, cred că toți concurenții ar trebui să fie la fel, pentru că ne unim într-un proiect fără prejudecăți, astfel încât nici concurenții nu ar trebui să aibă prejudecăți”, a declarat Conchita într-un interviu pentru eurovision.tv.

Conchita Wurst

Precizăm că Austria va evolua în a doua semifinală a eSC 2014, pe 8 mai la Copenhaga. Conchita va concura cu Cristina Scarlat doar dacă ambele piese trec în finala concursului, preconizată pentru data de 10 mai.

Foto: Eurovision.tv

Distribuie articolul: