Conchita Wurst, reprezentanta Austriei la concursul Eurovision Song Contest 2014, a câştigat competiţia din acest an, de la Copenhaga, cu piesa “Rise like a Phoenix”. Astfel, Eurovision Song Contest 2015 se va desfăşura la Viena, capitala Austriei. Locul doi, din acest concurs, a fost ocupat de Olanda, iar poziţia a treia i-a revenit Suediei.

După ce a luptat alături de celelalte 25 de ţări participante, la cel mai important concurs de muzică din Europa, Austria a cules laurii victoriei din această seară, obţinând 290 de puncte. Graţie prestaţiei vocale, dar şi ţinutei vestimentare, Conchita Wurst a cucerit publicul european, chiar dacă a stârnit un val întreg de critici şi controverse.

Graţie televotingului, cetăţenii Republicii Moldova au acordat, participanţilor din concurs, următorul punctaj: 12 puncte pentru România, 10 – pentru Ucraina şi 8 – pentru Rusia.

Maria Yaremchuk, reprezentanta Ucrainei, s-a poziţionat, în această seară, pe locul 6, în timp ce Paula şi Ovi – reprezentanţii României, s-au clasat pe locul 12, în acest concurs muzical.

În acest an, Republica Moldova a participat, la Eurovision Song Contest, pentru a zecea oară consecutiv. Reprezentanta noastră, Cristina Scarlat, a evoluat în prima semifinală a concursului muzical, desfăşurat la Copenhaga, însă nu a obţinut un punctaj suficient, pentru a se clasa în finală.

Republica Moldova a înregistrat cel mai bun rezultat, în această competiţie, în 2005, când trupa Zdob şi Zdub a reuşit să se poziţioneze pe locul şase, datorită compoziţiei “Bunica bate toba”.

Foto: www.ctpost.com, BBC Eurovision