Australia a interzis frecventarea solariilor începând cu 1 ianuarie. Cel puțin despre asta informează ultimele știri distribuite de portalurile informaționale australiene. Din ce motive este interzis bronzul artificial în solarii, aflați mai jos. 

Potrivit 9news.com.au, persoanele cu vârste de până la 35 de ani, care vzitează solariile, prezintă un risc crescut cu aproape 60 la sută de a dezvolta melanomul (cancerul de piele), după cum afirmă Vanessa Rock, de la organizația Cancer Council.

Decizia luată de autorități a intrat în vigoare la 1 ianuarie, acestea subliniind că Australia se află în topul țărilor în care cancerul de piele se dezvoltă simțitor. Australia nu este unica țară din lume care a interzis mersul la solariu. O asemenea decizie a fost luată, în 2009, și în Brazilia.  

Se consideră că frecventarea camerelor care oferă băi de soare artificiale este cauza majoră care duce la apariția melanoamelor la nivelul pielii, adică a tumoarilor maligne ale pielii, formate din celule ce conțin melanină. Solariile expun direct pielea oamenilor la radiație ultravioletă, care este extrem de periculoasă pentru sănătatea întregului organism. 

79% din australienii aduli susțin această inițiativă a autorităților de a preveni cancerul în rândul populației, însă adolescenții sunt mai puțin de acord cu interdicția care a intrat în vigoare în New South Wales, Victoria, Australia de Sud, Tasmania, Queensland și în Australian Capital Territory, după cum scrie news.yahoo.com.

În ultima vreme, pe continentul australian au fost desfășurate mai multe campanii de sănătate publică, prin care oamenii au fost sensibilizați cu privire la pericolul expunerii direcre la razele UV. 

Mai mult de 2000 de australieni au murit de cancer de piele în 2011, majoritatea cazurilor fiind provocate de melanoame survenite din cauza luminii ultraviolete și nocive a Soarelui, potrivit Cancer Council.

Foto: gopixpic.com

Distribuie articolul: