Să deschizi și să menții o afacere în domeniul horticulturii nu e atât de ușor, însă e un lucru foarte plăcut ochiului. Aurelia Lelica a avut curaj, dar și îndrăzneala de a investi într-un domeniu despre care nu știa multe, însă care îi aduce acum multă plăcere. Cultivă plante în sere pentru vânzări publicului larg, destinate parcurilor și grădinilor publice, iar visul ei este să inițieze un centru de instruire pentru copii în îngrijirea și protejarea plantelor și a mediului înconjurător.

„În lucrul cu florile permanent ai parte de ceva nou! Floarea este practic ca un om, dacă nu se simte chiar bine acest lucru se vede, dacă este bine – tot  se vede, dacă are floare abundentă înseamnă că i-ai creat condiții extraordinare… Deci, ele doar nu vorbesc, în rest sunt exact ca un om”, precizează Aurelia.

Antreprenoarea povestește cum i-a venit ideea afacerii cu flori și ce însemană să faci business cu bani europeni: „Am analizat piața, am văzut cum sunt florăriile pe la noi și ne-am gândit cum ar fi dacă am cultiva și noi flori. În mașină, la radio am auzit publicitatea la „Pare 1+1” și am zis să aplicăm și noi. Nu am avut niciun impediment. Cine a avut această idee, de a-i susține pe tinerii începători, a avut o idee foarte bună. Un suport financiar nu este niciodată în plus, ținând cont că este un grant, din partea ta se cere doar să-ți faci bine munca”, povestește Aurelia Lelica.

„Dacă vrei să muncești, o poți face și acasă, pentru că avem acum atât de multe posibilități de a creșe și de a ne dezvolta, pe care nici nu ni le imaginăm. Mereu însă ne punem problema banilor când vrem să inițiem ceva… Sunt lucruri pe care omul și cu bani nu reușeșete să le facă. Dacă ai un scop bine determinat, faci orice, acasă la tine și nu ai nevoie să mergi peste hotare”, îi încurajează pe conaționali antreprenoarea.

Aceste  materiale video au fost realizate în cadrul proiectului „Campanii de advocacy pentru asigurarea transparenței proprietății media, a accesului la informație, promovarea valorilor și integrării europene” implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent. Realizarea acestora este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
Opiniile exprimate aparțin Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.

Distribuie articolul: