De șase ani, de când și-a unit destinul cu Daniela, interpretul Aurel Chirtoacă se declară un familist convins. Soția Dana și fiul Laurențiu sunt cele mai importante ființe din viața sa. De aceea, puținul timp liber pe care-l are îl dedică lor.


Prenume:
Aurel
Nume: Chirtoacă
Vârsta: 32 ani
Locul naşterii: Solonceni, Rezina
Studii: Absolvent al școlii de Muzică din satul Solonceni, Rezina clasa acordeon, absolvent al Colegiului de Muzică şi Pedagogie din Bălţi, absolvent al Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice, Chișinău, facultatea “Dirijat Coral”.
Premii: În anul 2005 devine laureat al Festivalului – Concurs “Două Inimi Gemene” şi obţine premiul “Pentru originalitatea timbrului vocal”. În același an participă la Festivalul “Plai Natal”, obținând locul II. În toamna anului 2006 ocupă locul I la concursul “Steaua Chişinăului”, iar în anul 2007 obține locul I în Bulgaria și la Festivalul European “Korona Târnovgrada”.


Pentru mine familia
este ceva sacru.Poate că atunci când eram holtei aveam alte viziuni vizavi de această noțiune, dar acum familia este pe primul loc și mai presus decât dragostea. 

Chiar dacă sunt preocupat de cariera mea profesională mă strădui să acord la maxim timpul meu liber familiei. Cel puțin o dată pe săptămână mă strădui să ieșim în oraș, să joc fotbal cu fiul Laurențiu să ne plimbăm cu bicicleta ori să alergăm. Foarte rar se întâmplă să luăm dejunul împreună, pentru că eu am alt regim de muncă. Dar recuperăm la cină.

În casa familiei Chirtoacă se ascultă orice gen de muzică.Rareori se întâmplă să ascultăm piesele mele. Lui Laurențiu spre exemplu îi plac mai mult hiturile internaționale, iar eu îi respect alegerea și nu încerc să-i impun preferințele mele muzicale.

Deciziile în familie le luăm împreună cu soția Dana, dar până la urmă trebuie să pună cineva punctul (râde).

Chiar dacă apar unele contradicții în familie, încercăm să comunicăm și să le rezolvăm împreună.

Secretul unei familii trainice
este sinceritatea și încrederea. Gelozia și filele trecutului nu trebuie să-și găsească loc într-o căsnicie, important este prezentul. 

Fiecare pas pe care l-am realizat în muzică a fost apreciat de soția mea, Dana. De aceea, pentru mine contează poate mai mult sfaturile ei, decât ale colegilor.

De cinci ani, de când a venit pe lume Laurențiu culorile vieții s-au schimbat spre bine. De aceea, ne dorim foarte mult și cel de-al patrulea membru al familiei.


FOTO:
Ellene Mocrii, Arhivă personală.

 

 

Distribuie articolul: