Atât timp cât știm să scriem, știm să trăim frumos și cult. Exact asta ne-a demonstrat Augustina Șiman, tânăra scriitoare care și-a lansat deja a treia carte - „Cămașa lui”. Evenimentul a avut loc în sala Muzeului Național de Artă și a fost însoțit de surprize frumoase pentru cei care au venit să o susțină într-o seară frumoasă de vineri.

Lansarea de carte a culminat prin prezența a circa 200 de cititori, sala Muzeului Național de Artă devenind neîncăpătoare. Autoarea a recitat din cartea sa fiind acompaniată de un fundal de pian, iar ulterior cvartetul de strune și șampania au menținut eleganța atmosferei.

Foto:

„Cred că pasiunea pentru poezie şi literatură a existat întotdeauna în mine doar că într-o formă diferită. Iniţial, în copilărie, era vorba despre o mare sensibilitate – care odată cu anii s-a metamorfozat, a crescut în pasiune. Prima poezie am scirs-o la vârsta de 7 ani, era o strofă mică, dar un motiv de mare mândrie – am descoperit rimele înainte de a înţelege, de fapt, că se numesc „rime”. În clasa a treia deja aveam prima poezie publicată în revista liceului Prometeu”, a declarat Augustina.

Foto:

„În creaţia sa autoarea denotă sensibilitate şi sinceritate, emanând astfel o lumină care trezeşte senzaţia de a fi tămăduitoare. Destul de francă încât să scrie despre lucrurile care uneori nu pot fi verbalizate, destul de curajoasă încât să iubească cu patos, şi indubitabil profundă, analizând minuţios dimensiunile sufletului său, a pielii bărbatului iubit şi încercând să pipăie cu vârfurile degetelor sale absolutul iubirii – materialul din care e ţesută „Cămaşa Lui”, ca mai apoi să scrie. Cititorii care tânjesc după dragostea curată, reală, marcată nu numai de frumuseţe, ci şi de durere, dăruire şi sacrificiu, se vor regăsi în acest volum” a menționat editorul Dumitru Mircea.

Foto:

„Nu am putut dormi în seara spre ziua de 3 aprilie de emoții, iar în noaptea de 3 nu am dormit de zâmbet. Când am urcat pe scenă am rămas absolut uimită de numărul mare de persoane care s-au hotărât să petreacă o seară de vineri la o lansare de carte, am reușit sa memorizez multe fețe și după aplauzele furtunoase care s-au auzit în sala din primele secunde când am început să recit am înțeles că „Cămașa lui” a depășit tot ceea ce am scris eu până acum și că îmi pare înmiit de bine că nu am renunțat niciodată de scris. Promit să nu renunț niciodată, indiferent de anii mei, de experiența mea de viață și de ceea ce poate să îmi preconizeze ea,” a declarat Augustina despre lansarea cărții sale – „Cămașa lui”.

Foto:

Augustina Șiman a debutat în literatură la 19 ani, semnând cartea „Încercări de a Trăi sau Prin Prisma Ochilor Albaştri”, epuizând rapid cele 500 de exemplare. Prefaţa cărţii a fost realizată chiar de Academicianul Mihai Cimpoi.

Foto:

Este autoarea cărţi audio “Parfumul” – un tribut adus femeii, şi autoarea primului videoclip literar din România şi din Republica Moldova: “Parfumul”. Publicată în reviste literare din Republica Moldova şi de peste Prut, inclusă în Antologia Anuală de Scriitori Români 2014 a asociaţiei culturale Agatha Grigorescu Bacovia, România.

Foto:

La data de 9 noiembrie 2014 a fost decorată de către Mitropolitul Basarabiei cu Înalta Distincţie  „Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru Mireni” pentru activitatea de redactor al filmului „Basarabia – două veacuri de străinie”, pentru merite deosebite faţă de Mitropolia Basarabiei în promovarea creştinismului românesc şi idealurilor naţionale.

Foto: Arhivă personală

Distribuie articolul: