Amatorii de pomușoare s-au delectat ieri în centrul capitalei cu muuuuulte mure, coacăză și agriși - toate într-un eveniment marca „Pomușoarele Moldovei”. Al doilea târg agro-gastronomic „Summer Berry Fair” a fost dedicat rețetelor din coacăza, mure, zmeură și agriși.

Berry Fair (11 of 25)

A primit în dar de la soacră 2 butași de mure, care au devenit plantații de 2,5 ha. Murele lui Gheorghe Trifan fură inimile gurmanzilor

Berry Fair (13 of 25)

La târg au participat crescători de pomușoare din toate colțurile țării, inclusiv din stânga Nistrului. Și de această dată pomușoarele au fost comercializate în caserole, purtând numele producătorilor care le cultivă. Fiecare dintre ei și-a putut personaliza taraba cu localitatea de unde au fost aduse fructele. Pe lângă fructe, patiserii și artizanii au venit cu multe delicii culinare, preparate din fructele vedete ale evenimentului.

Vizitatorii au putut savura din mousse-uri, tarte, smothie-uri și alte deserturi, gătite din pomușoare! Echipa K Lumea a gătit live clătite, pe care le-au servi cu miere și pomușoare locale. Cei mai pricepuți specialiști în nutriție și sănătate, le-au povestit vizitatorilor despre beneficiile consumului de pomușoare locale, notează TV8.md.

Un eveniment Klumea organizat pentru Asociația ”Pomușoarele Moldovei”, susținut de USAID, HEKS, CCA, PNUD și Uniunea Europeană.

Berry Fair (22 of 25)

Foto: Elena Andronache