Poate pentru mulți agricultori de la noi din țară nu e o noutate să ai o sărbătoare chiar la strânsul roadei sau la prășitul porumbului, însă pentru americani – sărbătorile pe ogor au o semnificație aparte. Un fermier din Ohio a hotărât ca la aniversarea de 50 de ani de căsnicie (nunta de aur), să-și surprindă soția cu un labirint construit în cinstea lor într-un lan de porumb. Porumbul are aceeași culoare cu aurul, astfel încât nu e de mirare faptul că soțul a ales anume aici să construiască frumosul dar de nuntă. An de an, Marie și Phillip Derthick „găzduiesc” câte un labirint în porumbul cultivat la ferma lor din Mantua, Ohio. În trecut, acestea au fost construite drept tribut pentru echipe sportive precum Cleveland Browns ori Pittsburgh Steelers sau în cinstea diverselor evenimente marcante – cum a fost primul zbor în cosmos al lui John Glenn.

Însă anul acesta, Marie nu știa ce are soțul ei în minte atunci când a plănuit design-ul labirintului. „L-a făcut împreună cu copiii. Au păstrat totul secret”, a declarat femeia pentru Good Morning America.

În iunie, a rămas înmărmurita atunci când a văzut că labirintul îi întruchipează pe ea și pe soțul ei în ziua nunții, având imaginea bisericii în care și-au unit destinele deasupra capetelor și cea a tractorului preferat al lui Phillip în partea de jos. Acesta este ineditul cadou pe care bărbatul a ales să i-l facă soției sale cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsnicie.

„Nu m-am putut opri. A trebuit să ‘desenez’ și tractorul preferat lângă femeia preferata”, a dezvăluit Phillip publicației USA Today. „Am crezut că au înnebunit, dar în final a ieșit totul foarte bine”, a adăugat Mărie. Deși lanul de porumb are o dimensiune absolut impresionantă, construcția labirintului a durat o singură zi.

Distribuie articolul: