24 de femei din showbizul autohton, din jurnalism și teatru au primit flori într-un un clip retro, realizat de formația ProBachus. Băieții s-au gândit să readucă la viață o melodie veche, dar frumoasă și să o transpună în surprize pentru colegele de breaslă. Astfel Nata Albot, Corina Țepeș, Aura, Lilu, Mariana Mihăilă, Diana Rotaru, Eugenia Carabut, Nicoleta Gavriliță sau Ana Barbu primesc flori de la bărbații iubiți sau colegi și se regăsesc în noul videoclip lansat de ProBachus.

“Am pus ochiul pe ‘Violete’ încă de un an și jumate în urmă… n-i s-a părut o piesă interesantă ca melodie și mesaj… ea fiind un șlagăr de altădată ne-am gândit că o nouă orchestrație modernă, în stil disco și să-i dăm o imagine nouă pentru ziele de astăzi, piesă originală fiind concepută în stil de tango. Am obținut dreptul de interpretare de la moștenitoarea lui Nicolae Kirculescu, artist emerit, laureat al Premiului de Stat din România, compozitorului piesei și de la Mihai (Puiu) Maximilian, autorul textului”, ne-a povestit Vitalie Andrieș, membrul trupei ProBachus.

 ProBachus

Marieta Bratu-Palaghia, văduva lui Kirculescu le-a răspuns foarte încântată: “Sunt bucuroasă să vă pot da acordul pentru o nouă orchestrație a piesei ‘Violete pentru fete’. Poate îmi trimiteți și mie o machetă a cântecului…”, ne-a citat artistul din scrisoarea primită din România. Au intuit reacția publicului și au ales perioada dintre Dragobete și 8 martie pentru ca videoclipul să fie și mai oportun.

„Astăzi toți așteaptă de la un clip ‚super efecte glamouroase’, noi am vrut să promovăm simplul gest de a dărui flori. Așa un bărbat are ocazia și poate demonstra dragostea sa față de femeia dragă. A fost destul de complicat să adunăm toate video-urile deoarece am contactat în jur de 35 de prieteni și colegi de breaslă. Până la urmă am adunat doar 24 de minifilmulețe”, ne-a mai spus Vitalie. Astfel compozitorul Ian Onică, actorul Vitalie Drucec, cantautorul Anatol Bivol și Alexandru Vdovicenco, interpreții Laurențiu Popescu, Igor Cuciuc și Costi Burlacu, jurnaliștii Alex și Vlad Marcoci, Anatol Melnic, Andrei Porubin sau Bogdan Dascăl, stilistul Victor Micușa, dar și mulți alții dau în clip un exemplu frumos pentru toți bărbații.

 ProBachus

Vitalie Andrieș le mulțumește pe această cale tuturor colegilor și prietenilor care au colaborat la realizarea materialului video: “În România e ceva normal să se ajute colegii de breaslă în toate, la noi totul e doar la început de cale. Am lucrat pe platou cu regizorul Victor Ciobanu, iar la imaginea finală a lucrat Ian Onică. Actorul central al clipului este Vitalie Drucec”, ne-a mai spus artistul. 

ProBachus

Foto: facebook

Distribuie articolul: