În loc de flori au preferat cărţi şi astfel au spart stereotipul conform căruia tinerii de azi nu citesc. Drăgălina Gîncu, deja Bozianu, şi soţul ei, Mihai Bozianu, au primit în dar peste 90 de cărţi la nunta pe care au jucat-o duminica aceasta. Cum e posibil acest lucru aflați mai jos. Ideea aparţine miresei: „În ultimii ani am început să citesc mai mult şi acum regret că în copilărie nu am găsit acele cărţi care fac orice tânăr să-şi dorească să cunoască lumi noi.”

Promovarea a fost uşoară. Fiecare invitaţie era însoţită de fraza „Florile sunt trecătoare, cărţile sunt nemuritoare”. Un prieten, care e director la o librărie electronică din ţară, i-a ajutat să creeze o pagină cu 100 de cărţi. Odată ce cărţile erau comandate – acestea erau şterse din listă, pentru ca oaspeţii să nu vină cu aceeaşi carte.

Rafturile lor s-au îmbogăţit cu 90 de cărţi. Au primit cele mai diverse cărţi: de la Biblie – adusă de părinţi până la cărţi de bucate, cărţi pentru copii şi romane de dragoste, toate însoţite cu autografe: „La noi în familie se citeşte mult, mai ales literatură despre medicină, eu fiind studentă în acest domeniu, apoi cărţi de bussines (domeniul soţului) şi apoi literatură artistică”, spune Drăgălina.

Cărţile le vor păstra. „Vrem să creăm o bibliotecă a familiei, visăm la o cameră specială cu etajere frumoase pline de cărţi. Florile sunt foarte frumoase, dar efemere, în timp ce cărţile pot fi moştenite de generaţii”.

Să recomanzi o carte este…complicat, spune mireasa: “Depinde de persoană, nu există o carte care place tuturor, dar din preferatele mele pot recomanda: Jocul Îngerilor de Zafon”

Echipa PentruEA felicită mirii pentru o asemenea idee originală şi le doreşte o viaţă de poveste.

Sursa photo: arhivă personală, bestseller.md